Sfaturile expertului pentru un păr sănătos după decolorare

Decolorarea părului poate afecta structura acestuia, astfel părul devine mai uscat şi mai fragil. De aceea, este indicat să urmezi câteva sfaturi pentru îngrijirea lui acasă, sfaturi care să te ajute să îţi menţii un păr sănătos şi strălucitor.

942 afișări
Imaginea articolului Sfaturile expertului pentru un păr sănătos după decolorare

Sfaturile expertului pentru un păr sănătos după decolorare

„Culoarea naturală a părului este determinată de melanocite, acele celule aflate în rădăcina părului, care produc melanină, pigmentul care dă culoare părului. Decolorarea presupune înlăturarea pigmenţilor naturali din firul de păr” spune Dudu Cumpăt, membru în echipa Londa Professional.
Acesta îţi recomandă să te decolorezi la un profesionist, pentru a nu compromite sănătatea părului tău, şi îţi dă câteva trucuri de îngrijire, care să te ajute să îţi menţii firele de păr decolorate într-o stare cât mai bună.

  1. Usucă părul fără mişcări agresive.

„Atunci când îţi usuci părul este bine mai întâi să îl tamponezi uşor cu prosopul, fără să foloseşti mişcări agresive” spune Dudu Cumpăt. Foloseşte un prosop de bumbac, cu ajutorul căruia să îţi tamponezi părul ud pentru a îndepărta excesul de apă, iar suviţele se vor usca mai uşor şi mai rapid, fără să mai fie nevoie să foloseşti mult timp uscătorul. Nu freca agresiv părul ud cu prosopul, părul ud este foarte fragil şi se rupe mai uşor. De asemenea nu îl pieptâna ud sau în timp ce îl usuci.

  1. Foloseşte acasă produse profesionale de îngrijire.

Unul dintre secretele pe care le poţi lua cu tine acasă din salon sunt produsele profesionale. Dudu Cumpăt recomandă gama Visible Repair care este creată special pentru părul tratat chimic.
„O dată pe săptămână este recomandat să se folosească acasă masca tratament pentru reparare care se aplică după ce a fost eliminat excesul de apă din păr, se lasă să acţioneze 5 minute, apoi se clăteşte din abundenţă” adaugă acesta.

  1. Evită aparatele de styling cu căldură.

Încearcă să nu mai foloseşti placa sau ondulatorul de păr! Cel mai bine este să-ţi usuci şi coafezi părul cu un feon, folosit la cea mai mică temperatură. Mai mult decât atât, înainte să-ţi usuci părul cu foehnul, nu uita de produsele de styling cu protecţie termică. Tot pentru a preveni uscarea şi mai tare a părului decolorat e recomandat să eviţi produsele de styling de tipul spumelor care vor usca şi mai mult firul de păr.

  1. Uleiul hidratant este important pentru părul decolorat şi uscat.

„Din cauza faptului că procesul chimic de decolorare al părului înlătură învelişul de acizi graşi care înveleau cuticula, poţi folosi uleiul cu formulă uşoară Velvet Oil, un produs care mimează stratul natural de acizi graşi şi care îţi va îmbrăca firul de păr într-un strat protector” spune Dudu Cumpăt, membru în echipa Londa Professional. Uleiul de păr ajută la refacerea structurii firului de păr, căpătând astfel un aspect strălucitor fără a-l încărca.

O alternativă este şi uleiul tratament reconstructiv cu keratină pentru păr SP Luxe Oil Essence Keratin Boost pentru păr deteriorat. Acesta este un amestec de 3 uleiuri (argan, migdale şi jojoba) cu efect nutritiv, de hidratare, fără a încărca firul de păr, lăsând părul moale, catifelat, strălucitor şi uşor de coafat.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici