Shakira, desemnată artistul anului 2011 de Harvard Foundation

Cântăreaţa columbiană Shakira a fost desemnată "artistul anului 2011" de către Harvard Foundation şi va fi premiată în cadrul unei ceremonii speciale ce va avea loc pe 26 februarie, informează contactmusic.com.

90 afișări
Imaginea articolului Shakira, desemnată artistul anului 2011 de Harvard Foundation

Shakira, desemnată artistul anului 2011 de Harvard Foundation (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Shakira va primi cea mai prestigioasă medalie decernată de Fundaţia Harvard, în semn de recunoaştere a valorii muzicii sale şi a acţiunilor ei de caritate. Cântăreaţa va fi premiată, pe 26 februarie, cu ocazia festivalului anual Cultural Rhythms, ce are loc la Sanders Theatre din campusul Universităţii Harvard din Cambridge, Massachusetts.

Recompensând în fiecare an artiştii, savanţii şi liderii politici care s-au remarcat prin acţiuni caritabile, Fundaţia Harvard reprezintă "braţul" celebrei universităţi americane specializat în activităţi interculturale, artistice şi ştiinţifice.

S. Allen Counter, directorul fundaţiei, a declarat că Shakira a fost aleasă pentru a primi acest premiu, în 2011, datorită contribuţiei muzicale la îmbogăţirea culturii mondiale şi pentru acţiunile umanitare pe care artista columbiană le-a întreprins pentru ajutorarea copiilor din ţările sărace, precum Haiti.

Cântăreaţa columbiană a înfiinţat Fundaţia Pies Descalzos în 1995, pe când avea doar 18 ani, cu scopul de a construi mai multe stabilimente educaţionale pentru copiii săraci, în diverse zone de pe teritoriul Columbiei. Graţie acestei fundaţii, artista a inaugurat deja 18 şcoli.

Shakira susţine mai multe proiecte umanitare în America Latină, în special prin Fundaţia ALAS (America Latina Accion Solidaria), care a inaugurat mai multe şcoli, pe care le consideră "restaurantele sufletului".

În 2008, starul columbian a participat la Summitul Ibero-American din San Salvador. Ea susţine în special punerea în practică a unui sistem de "asigurări universale" în materie de educaţie, sănătate şi nutriţie pentru copiii Americii Latine.

Cântăreaţa columbiană, ale cărei albume s-au vândut în peste 50 de milioane de copii pe plan mondial, este, începând din 2003, ambadoare a bunăvoinţei pentru UNICEF.

Printre precedenţii laureaţi ai distincţiei "Artistul anului" decernată de Harvard Foundation se numără Sharon Stone, Will Smith, Matt Damon şi Salma Hayek.

Go4it.ro transmite LIVE de la World Mobile Congress. Zeci de telefoane se lansează acum! Citeşte noutăţile la cald.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici