Shakira va susţine cauza copiilor săraci la summitul preşedinţilor din America Latină

Shakira va milita pentru cauza copiilor săraci la summitul preşedinţilor din America Latină, ce va avea loc la sfârşitul acestei săptămâni în El Salvador, cântăreaţa columbiană dorind să-i convingă pe aceştia să iniţieze un program destinat educaţiei şi sănătăţii celor mici.

562 afișări
Imaginea articolului Shakira va susţine cauza copiilor săraci la summitul preşedinţilor din America Latină

Shakira va susţine cauza copiilor săraci la summitul preşedinţilor din America Latină

Celebra cântăreaţă Shakira se va adresa şefilor de state de la tribuna Summitului din El Salvador. Printre participanţii la această reuniune se află şi preşedintele Braziliei şi cel al Columbiei, ţara de origine a artistei.

"Va urma o perioadă foarte grea pentru America Latină. Zeci de mii de copii vor muri dacă guvernele nu vor organiza un sistem pentru a distribui hrană în timpul acestei crize", a declarat Shakira.

"Am crescut într-o ţară în curs de dezvoltare şi am văzut cât de multe oportunităţi le lipsesc copiilor. Într-o ţară ca a mea, dacă te naşti sărac, vei muri sărac. Cu toate acestea, sunt fascinată de modul în care educaţia poate să transforme vieţile oamenilor şi să pună capăt acestui ciclu al sărăciei", a mai spus celebra cântăreaţă.

Aproximativ 35 de milioane de copii trăiesc în sărăcie în America de Sud, cu şanse minime sau chiar nule de a avea acces la hrană adecvată şi la educaţie. Dacă se investesc bani, chiar şi numai pentru primul an de educaţie primară, şansele viitorului adult cresc cu 20%, a explicat Shakira.

Shakira s-a implicat în activităţile de binefacere la scurt timp după ce şi-a început cariera în muzică, înfiinţând în 1997 organizaţia columbiană de caritate "Pies Descalzos" (Picioare Desculţe), denumită astfel după numele primului el album muzical, lansat în 1996 şi care a avut un succes impresionant.

În timp ce alte celebrităţi, precum Bono sau Angelina Jolie, îşi concentrează acţiunile de binefacere asupra continentului african, Shakira îşi foloseşte faima pentru a ajuta America de Sud, unde nivelul de sărăcie acută al multor familii este de multe ori trecut cu vederea, din cauza indicatorilor macroeconomici care indică valori satisfăcătoare ale nivelului de trai global.

Shakira este unul dintre fondatorii organizaţiei "Latin America in Solidarity Action" (ALAS), care se află în spatele summitului programat pentru acest sfârşit de săptămână, şi a făcut lobby pe lângă premierul Marii Britanii, Gordon Brown, şi pe lângă Congresul Statelor Unite pentru a le explica această nevoie stringentă de a-i educa pe copiii din ţările sărace.

"Susţin această cauză de multă vreme, de când aveam 18 ani", a declarat Shakira, care are în prezent 31 de ani şi a vândut peste 50 de milioane de albume în lumea întreagă.

"Îmi place să cred că, folosindu-mă de imaginea mea, pot să atrag atenţia lumii asupra unor probleme mult mai importante decât cele personale", a adăugat Shakira.

Următorul proiect al Shakirei, câştigătoare a două premii Grammy, este strângerea de fonduri de la o serie de instituţii financiare renumite, precum Banca Mondială, şi monitorizarea îndeaproape a investiţiilor în acţiunile umanitare, deşi artista regretă că nu va avea timp suficient pentru a evalua rezultatele de pe teren.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici