Shazam pentru păsări. Ciripitul este mai uşor de descifrat cu ajutorul celebrei aplicaţii

  • Prin intermediul Shazam-ului se poate descifra ciripitul păsărilor preferate.
  • Ryan Mnadelbaum a înregistrat cu ajutorul telefonului anumite zgomote pe fundal.
  • Ryan a reuşit, prin aplicaţia Merlin Bird Id a aflat fiecare pasăre din înregistrare şi a identificat cu succes cântecul pew-pew al cardinalului nordic.
989 afișări
Imaginea articolului Shazam pentru păsări. Ciripitul este mai uşor de descifrat cu ajutorul celebrei aplicaţii

Ciripitul păsărilor este mai uşor de descifrat cu ajutorul unei aplicaţii

Cei care vor să descopere ce tip de pasăre le încântă urechile, Shazam le vine în ajutor.
 
Totul a pornit de la o simplă drumeţie pe care a făcut-o Ryan Mandelbaum prin pădurile din Brooklyn.
 
În timp ce asculta  păsările cântând  pretutindeni, el a încercat să înregistreze şi să depisteze cu telefonul tipul de pasăre, însă tot ce auzea era doar zgomot pe fundal şi ciripitul altor pasări.
 
Scriitorul şi cercetătăr de păsări, Ryan era aproape convins că aude glasul unei păsări cu aspect simplu, cu pete maronii, şi care este o ţintă principală a observatorilor de păsări din New York  ce se numeşte Bicknell. Cântecul său diferă uşor de pasărea Doppelgangers şi este o reală provocare să fie deosebit, căci pe lângă cântec, trebuie să luat în calcul şi aspectul fizic.
 
După ce ajuns acasă, a încărcat fişierul în noua caracteristică Sound ID a aplicaţiei Merlin Bird ID, a denumit corect fiecare pasăre din înregistrare, inclusiv cardinali şi parulici, şi a putut discerne între fluierul slab al lui Bicknell şi aftele cu obrazul gri, care erau ambele pe înregistrare.
 
În urma folosirii aplicaţiei, acesta a identificat cu succes cântecul „pew-pew-pew” al cardinalului nordic, deşi când cardinalul a început să facă o notă cu ciripituri înalte, aplicaţia a sugerat hilar că ascultă un pescăruş, un şoim uriaş care mănâncă peşte.
 
 
 
 
 
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici