Shia LaBeouf susţine că a fost violat în timp ce era parte a unei instalaţii artistice

Actorul american Shia LaBeouf a declarat că a fost violat de o femeie în timp ce era parte a faimoasei sale instalaţii artistice #IAMSORRY ("Îmi pare rău", n.r.), în februarie, la Los Angeles, potrivit unui interviu acordat de acesta publicaţiei Dazed and Confused.

846 afișări
Imaginea articolului Shia LaBeouf susţine că a fost violat în timp ce era parte a unei instalaţii artistice

Shia LaBeouf susţine că a fost violat în timp ce era parte a unei instalaţii artistice (Imagine: Hepta)

Shia LaBeouf, în vârstă de 28 de ani, a declarat că a fost surprins "de cât de empatici au fost vizitatorii instalaţiei artistice". "Au încetat să mă mai privească ca pe un obiect, au început să mă vadă ca pe un om şi au fost foarte iubitori", a declarat actorul, invitat în show-ul TV al lui Ellen DeGeneres, informează contactmusic.com.

Totuşi, într-un interviu acordat publicaţiei Dazed and Confused, LaBeouf a dezvăluit că nu toată lumea a fost atât de respectuoasă cu el.

"O femeie, care venise cu prietenul ei şi care o aştepta afară când s-a întâmplat asta, m-a biciuit pe picioare timp de 10 minute, apoi mi-a dat hainele jos şi a început să mă violeze... apoi a ieşit din încăpere, cu rujul întins pe faţă, mergând către prietenul ei, care, îmi imaginez, a fost foarte rănit de ceea ce făcuse. Totul s-a întâmplat în faţa a sute de oameni... Nu a fost bine. Nu doar pentru mine, ci şi pentru prietenul ei", a povestit Shia LaBeouf despre una dintre vizitatoarele instalaţiei artistice pe care actorul a creat-o la începutul anului.

LaBeouf a stat, pentru mai multe zile, într-o încăpere, unde intrau pe rând vizitatorii, actorul având, uneori, pe cap o pungă de hârtie pe care scria "I am not famous anymore" ("Nu mai sunt faimos", n.r.), iar pe o măsuţa din faţa sa erau mai multe obiecte, printre care se numărau un bici şi o figurină din plastic, referinţe la filmele în care a jucat.

Actorul a mai dezvăluit că prietena sa, Mia Goth, " aştepta la coadă să mă vadă, pentru că era Ziua Îndrăgostiţilor, iar eu locuiam în galeria de artă, dormind într-un sac de dormit pe durata evenimentului. Am stat despărţiţi timp de cinci zile, fără niciun fel de comunicare. Aşa că a fost rănită de ce s-a întâmplat, pentru că eu cred că informaţiile despre ce mi s-a întâmplat au ajuns la ea prin intermediul celor care aşteptau la coadă. Avea 25 de oameni în faţa sa, la coadă, şi a intrat în galerie şi mi-a cerut o explicaţie, iar eu nu puteam să vorbesc, aşa că amândoi am stat şi am suportat trauma asta pe tăcute. A fost dureros. Cea mai grea parte a show-ului", a spus LaBeouf.

În ciuda presupusului viol, actorul nu regretă realizarea instalaţiei artistice şi, probabil, nu va cere demararea unei anchete a autorităţilor privind lucrurile prin care a trecut.

"Aproape toţi cei care au venit aveau idei preconcepute despre ceea ce vor experimenta, dar imediat ce Nastja Rönkkö îi introducea în încăpere, totul se schimba. Am devenit dintr-o celebritate sau un obiect o fiinţă umană. Eram plin de remuşcări, cu adevărat. Nu a fost o manipulare, aveam inima frântă. Oameni pe care nu-i mai întâlnisem au venit şi m-au iubit şi au iubit cu mine. Unii mă ţineau de mână şi plângeau cu mine, unii îmi spuneau să mă descurc sau să fiu bărbat. Nu am mai simţit niciodată dragostea aşa, empatia, omenia", a explicat Shia LaBeouf.

În luna septembrie, actorul a atras atenţia presei după ce a alergat în jurul unui renumit muzeu din Amsterdam, Stedelijk Museum, efectuând 144 de tururi în cadrul unei reprezentaţii de artă conceptuală. Reprezentaţia din luna septembrie este cel mai recent dintre evenimentele insolite care l-au avut în centrul lor pe actorul american Shia LaBeouf.

La Festivalul Internaţional de la Berlin, din luna februarie, starul hollywoodian a plecat brusc de la o conferinţă de presă citând o frază celebră rostită de fotbalistul Eric Cantona: "Pescăruşii urmăresc o şalupă pentru că se aşteaptă ca sardinele să fie aruncate în mare".

La premiera filmului "Nymphomaniac", de Lars von Trier, actorul american a apărut cu o pungă de hârtie pe cap pe care scria: "Nu mai sunt faimos/ I'm Not Famous Anymore".

Actorul american a apărut în faţa unui judecător din New York la sfârşitul lunii iunie. El a fost reţinut pentru tulburarea ordinii publice după ce a provocat un veritabil scandal în timpul unei piese de teatru pe Broadway.

Shia LaBeouf a devenit celebru după rolul lui Sam Witwicky din primele trei filme din seria SF "Transformers", care s-au bucurat de un imens succes de casă. În anul următor, LaBeouf a fost distribuit în alte două pelicule cu încasări excepţionale - "Indiana Jones şi Regatul Craniului de Cristal" şi "Ochi de vultur/Eagle Eye". Anul 2009 i-a adus din nou două roluri în filme cu succes de casă - "Transformers: Răzbunarea celor învinşi" şi "New York, I Love You", iar în 2010, acesta a jucat alături de Michael Douglas în "Wall Street: Banii sunt făcuţi să circule". Recent, Shia LaBeouf a jucat, alături de Brad Pitt, în drama de război "Fury", de David Ayer, care va avea premiera în România pe 14 noiembrie.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici