Singapore: Linie de cosmetice cu imaginea lui Iisus, contestată de catolici

O companie comercială din Singapore a fost nevoită să retragă de pe piaţă o gamă de produse având ca tematică pe "Iisus", după ce Biserica romano-catolică locală s-a plâns de lipsă de respect.

1 afișare
Imaginea articolului Singapore: Linie de cosmetice cu imaginea lui Iisus, contestată de catolici

O linie de cosmetice cu imaginea lui Iisus a provocat furia catolicilor din Singapore

Potrivit BBC, gama de produse cosmetice, numită "Lookin' Good for Jesus" (Să arăţi bine pentru Iisus) a fost scoasă la vânzare în trei filiale Topshop din Singapore.

Catolicii s-au plâns, însă, că promovarea produselor este lipsită de respect, plină de conotaţii sexuale şi că îşi bate joc de creştinism.

Aproximativ 15% din populaţia statului Singapore, care numără 4,4 milioane de locuitori, aparţine religiei creştine.

Printre produsele scoase la vânzare s-au numărat un balsam de buze numit "Virtuous vanilla" (vanilie virtuoasă) şi o cremă de mâini şi corp "Get Tight with Christ" (Apropie-te de Iisus), care are pe etichetă imaginea lui Iisus flancat de două femei care îl adoră.

Un purtător de cuvânt al companiei Wing Tai, care conduce filialele Topshop din Singapore, a declarat pentru publicaţia Straits Times că nu vrea să-i jignească pe cei care intră în magazine şi a retras produsele de pe piaţă luna trecută.

Nu se ştie încă dacă alte magazine vor continua să vândă aceste produse, care aparţin unei companii din Statele Unite, Blue Q.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici