Singura înregistrare audio a unei conferinţe de presă a trupei The Beatles, scoasă la licitaţie

Singura înregistrare audio a unei conferinţe de presă susţinută de trupa The Beatles în 1966, la Toronto (Canada), va fi scoasă la licitaţie în iunie, la Los Angeles, iar organizatorii se aşteaptă să obţină pe ea circa 20.000 de dolari.

48 afișări
Imaginea articolului Singura înregistrare audio a unei conferinţe de presă a trupei The Beatles, scoasă la licitaţie

Singura înregistrare audio a unei conferinţe de presă a trupei The Beatles, scoasă la licitaţie (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

În timpul acestei conferinţe de presă, John Lennon a fost întrebat despre declaraţiile sale controversate potrivit cărora trupa lui este mai populară decât Iisus.

Ulterior, în 2008, Vaticanul a dat semne că l-a iertat pe John Lennon pentru această remarcă. Comentariul lui Lennon a fost publicat în 1966, într-un cotidian londonez, şi a lezat sentimentele creştinilor, mai ales ai celor din Statele Unite ale Americii, unii dintre aceştia arzând în public albumele Beatles în semn de protest.

"După toţi aceşti ani, această remarcă a lui John Lennon, care a suscitat o profundă indignare, mai ales în Statele Unite, nu mai pare a fi decât o fanfaronadă a unui tânăr englez din clasa muncitoare confruntat cu un succes neaşteptat, după ce a crescut cu legenda unui Elvis (Presley, n.r.) şi a rock and roll-ului", scria în 2008 Osservatore Romano, jurnalul oficial al Vaticanului. Articolul, care a marcat 40 de ani de la lansarea albumului ce are ca titlu chiar numele formaţiei Beatles, a adus un omagiu trupei britanice.

Potrivit casei de licitaţii Bonhams & Butterfields, cele 14 minute de înregistrare constituie singurul material audio rămas de la conferinţa de presă de pe 17 august 1966, de la King Edward Hotel din Toronto.

În timpul conferinţei, John Lennon şi Paul McCartney au glumit pe tema longevităţii trupei The Beatles.

Potrivit lui Margaret Barrett, director al departamentului Entertainment Memorabilia al casei Bonhams & Butterfields, înregistrarea a fost făcută de un fotojurnalist.

Preţul estimat al înregistrării audio, disponibilă pe două casete, este de 20.000 - 25.000 de dolari.

La licitaţia din iunie va mai fi scos la vânzare un desen rar din filmul "Pinocchio", lansat de Walt Disney în 1940, şi una din mănuşile albe ale lui Michael Jackson.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici