Smartwatch inspirat de Vladimir Putin, lansat în Rusia. Cât costă şi cum arată - FOTO

Un smartwatch cu semnătura liderului rus a fost lansat pe piaţă, informează pagina electronică a CNN.

3918 afișări
Imaginea articolului Smartwatch inspirat de Vladimir Putin, lansat în Rusia. Cât costă şi cum arată - FOTO

Vladimir Putin (Foto: AFP / Mediafax Foto)

Ceasul a fost produs de Caviar Perna Penna, o companie  de bijuterii ruso-italiană, şi costă 197.000 de ruble (aproximativ 3.000 de dolari). Pe lângă semnătura lui Vladimir Putin, design-ul ceasului mai include şi skyline-ul Rusiei, precum şi vulturul bicefal, stema Rusiei.

Compania Caviar a ţinut prima pagină a publicaţiilor electronice şi luna trecută, când a produs un iPhone 5S din aur de 18 carate, pe care apare portretul liderului rus. Compania producătoare a descris acest ceas drept "cel mai bun fel de a-ţi exprima patriotismul". Însă, în urma criticii aduse de Dmitry Peskov, purtătorul de cuvânt al lui Putin, care a declarat că preşedintele rus nu agreează folosirea imaginii sale pentru uz comercial, producţia ceasului a fost întreruptă.

Putin nu comentat până în acest moment lansarea noului Apple Watch.

"Putin watch-ul", cum a fost denumit de către presă, e disponibil în doar 999 de unităţi. Potrivit CNN, Caviar va produce, de asemenea, şi o ediţie limitată de ceasuri dedicată ţarului Petru I şi revoluţionarului bolşevic Vladimir Lenin.

Momentan, ceasul Putin e disponibil doar pe piaţa din Rusia, însă Anna Lobova, PR-ul Caviar, a declarat pentru CNN că există interes şi la nivel internaţional. "Plănuim să facem livrări şi în Arabia Saudită, China şi Statele Unite", a explicat Lobova.

În urmă cu o săptămână, purtătorul de cuvânt al lui Putin a fost fotografiat, la rândul său, purtând un ceas ediţie limitată, în valoare de 600.000 de dolari - valoarea a trei-patru salarii ale şefului său direct, Putin. Episodul vine în contextul în care Peskov a fost acuzat recent de corupţie. Peskov a susţinut că ceasul a fost un cadou de la soţia sa, patinatoarea Tatiana Navka.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici