ŞOCANT: Procurorii au prezentat prima imagine cu Michael Jackson mort - FOTO şi VIDEO

O fotografie şocantă care îl arată pe Michael Jackson mort, întins pe o targă de spital, a fost arătată juraţilor, în deschiderea procesului intentat doctorului Conrad Murray.

8333 afișări
Imaginea articolului ŞOCANT: Procurorii au prezentat prima imagine cu Michael Jackson mort - FOTO şi VIDEO

Prima imagine cu Michael Jackson mort

În fotografie poate fi văzut trupul neînsufleţit al megastarului pe masa de la morga spitalului unde a fost dus în ziua de 25 iunie 2009.

Acuzarea a difuzat şi o înregistrare audio în care starul se adresa medicului său cu o voce dezarticulată, aflându-se probabil în acel moment sub efectul sedativelor. Acest apel telefonic, efectuat cu o lună şi jumătate înainte de decesul său, de pe 25 iunie 2009, conţine referiri la seria de concerte pe care artistul urma să o susţină la Londra.

"Când oamenii vor pleca de la concertul meu, vreau ca ei să spună: «n-am văzut niciodată ceva atât de frumos în toată viaţa mea»", spune Jackson, cu o voce care cu greu poate fi recunoscută, înainte de a adăuga: "Trebuie să fie ceva fenomenal".

Vezi mai jos înregistrarea audio cu vocea lui Michael Jackson:

Această conversaţie dovedeşte, potrivit acuzării, că medicul Murray ştia ce "îi face lui Michael Jackson, în mai 2009, cu peste o lună şi jumătate înainte ca Michael să moară din cauza tratamentului" pe care l-a primit, a declarat procurorul într-o pledoarie decisă şi ofensivă.

"Dovezile vor arăta că Michael Jackson şi-a pus viaţa în mâinile lui Conrad Murray", a declarat el, considerând că artistul "s-a înşelat atunci când a decis să aibă încredere" în medicul său, acuzat de omucidere involuntară.

"Ne aşteptăm ca dovezile să arate că medicul Conrad Murray a comis, de mai multe ori, greşeli grave", a adăugat procurorul.

Mai ales, consideră procurorul, în cazul folosirii propofolului, o substanţă pe care medicul Murray a recunoscut deja că i-a administrat-o cântăreţului în dimineaţa decesului acestuia. Cu acest medicament, un anestezic puternic pe care Michael Jackson îl folosea ca somnifer, "lucrurile pot foarte repede să capete o întorsătură urâtă".

Vezi mai jos imaginile de la proces:

Procurorul Walgren a declarat că, în cursul zilelor care au urmat conversaţiei difuzate în sala de tribunal, în ciuda stării de sănătate precare a cântăreţului, Conrad Murray a comandat un important lot de midazolam - un anxiolitic - şi de propofol. În total, circa 15,5 litri de propofol au fost cumpăraţi de medicul Murray, potrivit acuzării.

Apărarea a avut apoi cuvântul, care a pus imediat sub semnul întrebării comportamentul lui Michael Jackson. "A acţionat fără ca medicul lui să o ştie, fără permisiunea medicului său, împotriva ordinelor acestuia şi ceea ce a făcut i-a provocat moartea", a declarat Ed Chernoff, avocatul lui Conrad Murray.

"Dovezi ştiinţifice vă vor arăta faptul că atunci când medicul Murray a ieşit din cameră, Michael Jackson şi-a administrat el însuşi o doză de propofol, care, alături de lorazepam, a întrunit în corpul său toate condiţiile propice producerii unei catastrofe", a adăugat avocatul apărării.

Această combinaţie de medicamente "l-a ucis instantaneu", a declarat Chernoff.

În stradă, în faţa tribunalului, ambianţa era vie, iar fanii strigau "asasinule!", referindu-se la medicul Conrad Murray. Circa 300 de persoane se aflau în faţa tribunalului, unele dintre ele venind din ţări străine, fiind dispuse la orice sacrificii, doar pentru a asista la acest proces.

Michael Jackson a murit pe 25 iunie 2009, la vârsta de 50 de ani, din cauza unei supradoze de medicamente, în special din cauza "unei grave intoxicări" cu propofol, un anestezic puternic pe care artistul îl folosea ca somnifer.

În cazul în care va fi condamnat, medicul în vârstă de 58 de ani, eliberat pe cauţiune după ce a fost pus sub acuzare în februarie 2010, riscă o pedeapsă de până la patru ani de închisoare.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici