Sol artificial pentru grădini suspendate pe zgârie-nori

O companie japoneză, Suntory, a prezentat, luni, un tip artificial de sol, mult mai poros, mai solid şi mai uşor decât pământul, care poate fi aplicat pe acoperişurile şi zidurile clădirilor pentru a planta vegetaţie şi a reîmprospăta astfel temperatura în marile oraşe.

41 afișări
Imaginea articolului Sol artificial pentru grădini suspendate pe zgârie-nori

Sol artificial pentru grădini suspendate pe zgârie-nori

Potrivit companiei japoneze, o mostră de 450 de grame de sol artificial, numit "Pafcal", poate absorbi la fel de multă apă ca un kilogram de pământ. Aplicat pe acoperişul unei case, acesta permite creşterea gazonului şi a plantelor foioase, fapt care reduce considerabil temperatura în interiorul clădirii.

Temperatura unui acoperiş pe care este aplicat "Pafcal" este cu până la zece grade mai mică decât a celui acoperit doar cu lemn, susţine Suntory, o companie care până recent era specializată în băuturi.

Potrivit producătorului, dacă utilizarea acestui tip de sol se generalizează, problemele din Tokyo legate de mediu se pot reduce. În Tokyo, cea mai mare metropolă din lume, spaţiile verzi sunt puţine, iar utilizarea masivă a aparatelor de aer condiţionat agravează canicula în timpul verii.

De câţiva ani, toate noile zgârie-nori din Tokyo trebuie să aibă obligatoriu pe acoperiş câte o grădină. Însă cerinţa este dificil de respectat, pentru că normele de prevenire a seismelor limitează încărcătura maximă autorizată pentru acoperişuri şi ziduri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici