Sonda Phoenix caută semne de viaţă pe Marte

NASA a lansat, sâmbătă, Phoenix, o sondă care va săpa în stratul de permafrost al regiunilor arctice de pe planeta roşie pentru a detecta eventuale semne de viaţă.

4 afișări
Imaginea articolului Sonda Phoenix caută semne de viaţă pe Marte

Sonda Phoenix caută semne de viaţă pe Marte

Racheta Delta 2 cu trei etaje a fost lansată de la baza aeriană din Cap Canaveral, în Florida, la ora 09:26 GMT (05:26, ora locală), aşa cum era prevăzut.

Circa zece minute mai târziu, sonda a fost plasată pe orbita terestră timp de 80 de minute, după care aprinderea motorului de la al doilea etaj, urmată de cea de la etajul al treilea, au lansat Phoenix spre voiajul de 680 de milioane de kilometri către Marte.

Sosirea sondei pe această planetă este prevăzută pentru 25 mai 2008, iar misiunea sa va dura trei luni. Ea se va aşeza pe un sit plat, fără roci, la o latitudine corespunzătoare nordului regiunii Alaska pe suprafaţa terestră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici