Sondaj Reuters/Ipsos: Bradley Cooper, favorit la premiul Oscar pentru cel mai bun actor - VIDEO

Bradley Cooper, care interpretează un lunetist american, şi Reese Witherspoon, în rolul unei femei care pleacă singură într-o călătorie de autodescoperire, sunt consideraţi favoriţi la câştigarea premiilor Oscar pentru cei mai buni actori, potrivit sondajului anual realizat de Reuters/Ipsos.

254 afișări
Imaginea articolului Sondaj Reuters/Ipsos: Bradley Cooper, favorit la premiul Oscar pentru cel mai bun actor - VIDEO

Sondaj Reuters/Ipsos: Bradley Cooper, favorit la premiul Oscar pentru cel mai bun actor - VIDEO (Imagine: HEPTA)

28% dintre respondenţi au spus că Bradley Cooper, nominalizat de patru ori la premiile Oscar, ar trebui să câştige statueta pentru cel a mai bun actor în acest an, pentru interpretarea lui Chris Kyle, un membru al echipajelor Navy SEAL, din filmul "Lunetistul american/ American Sniper", regizat de Clint Eastwood şi bazat pe autobiografia lui Kyle. Mai puţin de 28% dintre respondenţi au văzut filmul.

Bradley Cooper, în vârstă de 40 de ani, este şi producător al acestui film despre războiul din Irak care se bucură de un uriaş succes comercial, deşi pelicula a generat dezbateri aprinse pe plan naţional în Statele Unite ale Americii în legătură cu rolul lunetiştilor, acurateţea relatărilor lui Kyle şi viziunea americanilor referitor la război.

Pe locul doi în ceea ce priveşte actorii consideraţi favoriţi la câştigarea premiului Oscar se află Michael Keaton, pentru rolul unui actor care doreşte să revină în atenţia publicului, din filmul "Omul Pasăre sau Virtutea nesperată a ignoranţei/ Birdman". Doisprezece la sută dintre americani l-au ales pe Keaton în cadrul sondajului online efectuat în rândul publicului american în perioada 9-12 februarie.

Britanicul Eddie Redmayne, actorul care a fost premiat de mai multe ori în acest sezon pentru intepretarea lui Stephen Hawking în filmul "Teoria întregului/ The theory of everything", a reprezentat prima alegere pentru 5% dintre respondenţi, în condiţiile în care 46% dintre participanţii la sondajul online au spus că nu ştiu cine ar trebui să câştige.

La categoria cea mai bună actriţă, 13% dintre respondenţi au ales-o pe Reese Witherspoon, pentru rolul din "Wild", ecranizare a bestsellerului autobiografic al lui Cheryl Strayed, care relatează felul în care scriitoarea reuşit să depăşească o problemă emoţională plecând singură într-o călătorie de-a lungul coastei Pacificului, din America de Nord până în America de Sud.

Pe locul al doilea, cu 12 procente, se află Rosamund Pike, pentru rolul tinerei soţii din "Fata dispărută/ Gone Girl", un film regizat de David Fincher.

Aproape 60% dintre participanţii la sondajul Reuters au declarat că nu ştiu cine ar trebui să câştige premiul Oscar pentru cea mai bună actriţă.

Sondajul a mai arătat că "Lunetistul American/ American Sniper" este considerat favorit la categoria "cel mai bun film", susţinut de 26% dintre respondenţi. De asemenea, "American Sniper" este filmul văzut de cei mai mulţi dintre respondeţi, cu 22 de procente, urmat de "Fata dispărută/ Gone Girl", cu 18%.

Gala de decernare a premiilor Oscar va avea loc pe 22 februarie, iar cei 6.100 de membri cu drept de vot ai Academiei de film americane vor încheia procedura de votare pe 17 februarie.

Sondajul Reuters/Ipsos a fost efectuat online pe un eşantion de 948 de cetăţeni americani şi are o marjă de eroare de plus/minus 3,6 puncte procentuale.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici