SpaceX plănuieşte să lanseze racheta sa gigantică Starship săptămâna viitoare

  • SpaceX plănuieşte să lanseze racheta sa gigantică Starship încă de luni, potrivit unui anunţ.
  • Elon Musk spune că racheta cu destinaţia Marte este "cheia pentru extinderea vieţii dincolo de Pământ".
1239 afișări
Imaginea articolului SpaceX plănuieşte să lanseze racheta sa gigantică Starship săptămâna viitoare

SpaceX plănuieşte să lanseze racheta sa gigantică Starship săptămâna viitoare

Racheta înaltă de 120 de metri este piesa centrală a planurilor lui Elon Musk de a coloniza Marte, existând deja acorduri cu Nasa pentru a o folosi pentru a face naveta astronauţilor pe Lună.
 
Înainte de a putea transporta echipaj sau încărcătură, cea mai mare rachetă construită vreodată trebuie să finalizeze mai întâi un test de zbor orbital care o va face să decoleze de la instalaţia Starbase a SpaceX din Texas, înainte de a se prăbuşi în largul coastei Hawaii.
 
Administraţia Federală a Aviaţiei din SUA (FAA) a postat săptămâna aceasta un anunţ de planificare în care se precizează că data preconizată pentru lansare este 10 aprilie, cu date de rezervă pe 11 şi 12 aprilie, potrivit Independent.
 
„FAA nu a luat o decizie de acordare a licenţei pentru operaţiunea SpaceX Starship Super Heavy, iar notificarea de planificare a Centrului de Comandă al FAA nu trebuie interpretată ca un indicator al faptului că a fost luată sau urmează să fie luată o decizie de acordare a licenţei", a precizat agenţia într-un comunicat.
 
FAA a declarat că o decizie va fi luată după ce va fi convinsă că SpaceX îndeplineşte toate cerinţele de siguranţă şi de reglementare necesare.

Procesul de evaluare

Procesul de evaluare implică diverse componente, inclusiv analize privind politica, sarcina utilă, integrarea în spaţiul aerian, responsabilitatea financiară şi impactul asupra mediului.
 
Cele mai multe dintre aceste aspecte sunt formalităţi pentru SpaceX, deşi se înţelege că o revizuire a conformităţii cu normele de mediu ar putea întârzia acordarea licenţei.
 
SpaceX nu comentează calendarul de testare a rachetei sale Starship.
 
SpaceX a finalizat deja un test de zbor la mare altitudine pentru un prototip anterior al Starship, deşi multe dintre teste s-au încheiat cu explozii.
 
Domnul Musk a declarat luna trecută că există "sperăm că există peste 50% şanse" ca racheta companiei sale să ajungă pe orbită.
 
„Nu spun că va ajunge pe orbită, dar garantez entuziasmul", a declarat el la conferinţa Morgan Stanley 2023 Technology, Media and Telecommunications. „Nu va fi plictisitor".
 
El a adăugat că Starship reprezintă "cheia pentru extinderea vieţii dincolo de Pământ".

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici