Speciile pe cale de dispariţie pot fi salvate. O grădină zoologică din Marea Britanie conservă material genetic pentru a opri procesul de extincţie

  • O grădina zoologică din Marea Britanie luptă pentru a salva zeci de specii pe la dispariţie
  • Soluţia ar fi îngheţarea materialului genetic pentru reproducere în laborator
  • Cercetătorii sunt optimişti şi speră si inverseze procesul de extincţie
295 afișări
Imaginea articolului Speciile pe cale de dispariţie pot fi salvate. O grădină zoologică din Marea Britanie conservă material genetic pentru a opri procesul de extincţie

Sursa foto: Profimedia

Grădina Zoologică din Paignton, din Marea Britanie face echipă cu organizaţiei ştiinţifică Nature's Safe pentru a salva zeci de specii pe la dispariţie. Cercetători au recoltat material genetic de la 82 de specii şi au criogenat mostrele în laboratoarele lor din Shropshire.

Recoltarea s-a bazat exlusiv pe specimene care au murit sau au fost sterilizate.

„Pentru o mulţime de specii, timpul se scurge. Lucrăm neobosit pentru a conserva animalele tot timpul, asta facem. Dar există o mulţime de specii pentru care provocările cu care se confruntă în sălbăticie sunt deosebit de pregnante. Trebuie să încetinim pierderea diversităţii pe planetă şi de aceea am conservat material genetic, ca să putem să le reproducem în laborator, ca mai apoi să le redăm locului de care aparţin cu adevărat: în natură”, a declarat directorul grădinii zoologice, Steve Nash.

Cu aproximativ 40.000 de specii care se confruntă cu dispariţia, cursa contra cronometru pentru salvarea de la exitincţie a început.

„Putem readuce aceste mostre la viaţă în 10, 20, 30, 1.000 de ani. Chiar dacă aceste specii sunt probabil la un pas de dispariţie, încă le putem salva”, susţine Nash.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici