Spectacol incendiar oferit de Iron Maiden, la Cluj, în faţa a peste 20.000 de spectatori

Peste 20.000 de persoane au asistat, duminică seară, la concertul susţinut la Cluj-Napoca de trupa britanică Iron Maiden, care a oferit o demonstraţie live de heavy metal ce a electrizat publicul.

327 afișări
Imaginea articolului Spectacol incendiar oferit de Iron Maiden, la Cluj, în faţa a peste 20.000 de spectatori

Spectacol incendiar oferit de Iron Maiden, la Cluj, în faţa a peste 20.000 de spectatori (Imagine: Florin Buliga/Mediafax Foto)

Rock-erii au început să sosească încă de duminică dimineaţă la Polus Center, unde a avut loc concertul, şi s-au aşezat în faţa porţilor de intrare pentru a prinde un loc în faţa scenei, după ce organizatorii au anunţat că doar primii 5.000 vor sta în zona A, în faţa scenei.

Porţile s-au deschis după ora 17.00, iar seara a fost deschisă de Cargo. Cu câteva minute înainte de ora 21.00, pe scenă au intrat membrii celebrei trupe britanice - basistul Steve Harris, bateristul Nicko McBrain, chitariştii Dave Murray, Adrian Smith şi Janick Gers şi vocalistul Bruce Dickinson.

"Fecioara de fier", care îşi trage numele de la un instrument de tortură medieval, nu şi-a torturat deloc fanii, ci i-a încântat cu piese mai vechi şi mai noi. Show-ul a fost deschis cu piesa "The Wicker Man" şi a continuat cu "Ghost of the Navigator", "Wrathchild", "El Dorado". Concertul a mers mai departe, cei şase purtându-i pe fani în timp, printre cele mai tari piese compuse în cei peste 30 de ani de Iron Maiden. Au fost şi "Blood Brothers", "Wildest Dreams", "No More Lies" şi "Brave New World".

Publicul a explodat şi a cântat alături de Iron Maiden "Fear of the Dark" şi "Iron Maiden". La final, Maiden a revenit pe scenă pentru încă trei piese - "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name" şi "Running Free".

Veteranii britanici ai muzicii rock le-au făcut celor peste 20.000 de spectatori o demonstraţie live de heavy metal. Bruce Dickinson a fost în formă de zile mari, a alergat neîncetat pe fundalul cu Eddie în diverse ipostaze, în cele aproape două ore de show. La sfârşit, păpuşa care apare alături de Maiden de la începuturi, Eddie, a urcat şi ea pe scenă spre deliciul publicului, care i-a răsplătit pe muzicieni cu îndelungi aplauze.

Trupa britanică Iron Maiden va lansa oficial cel de-al 15-lea album de studio, intitulat "The Final Frontier", în 16 august, la o zi de la concertul din Cluj-Napoca. Grupul britanic a înregistrat noul material discografic la Compass Point Studios din Bahamas, revenind astfel în locul unde obişnuia să înregistreze în perioada 1983 - 1986. Albumul "The Final Frontier" conţine zece piese noi şi este produs de Kevin Shirley.

"The Final Frontier" reprezintă primul material discografic al trupei Iron Maiden de la "A Matter of Life and Death", lansat în 2006, aceasta fiind cea mai mare pauză între două albume de studio din istoria grupului britanic.

Iron Maiden a lansat de-a lungul carierei nu mai puţin de 15 albume, vândute în aproximativ 70 de milioane de exemplare. Hituri precum "The Number of the Beast", "Hallowed Be Thy Name", "The Trooper", "Flight of Icarus", "Where Eagles Dare", "To Tame A Land", "Wasted Years", "Bring Your Daughter... to the Slaughter", "Afraid to Shoot Strangers", "Wasting Love" au transformat Iron Maiden într-una dintre cele mai longevive şi influente trupe de heavy metal din întreaga lume. Grupul este format din Steve Harris, Bruce Dickinson, Dave Murray, Adrian Smith, Janick Gers şi Nicko McBrain.
În 2006, Iron Maiden a lansat albumul "A Matter of Life and Death", material care a atins primele poziţii în topurile din 40 ţări. Albumul a fost promovat prin turneul "A Matter Of Life and Death World Tour", care a cuprins 28 de concerte în Europa. Turneul de promovare a albumului "The Final Frontier" a debutat în iunie, cu o serie de show-uri în America de Nord.

Iron Maiden a mai concertat în România, la Bucureşti, în 2008.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici