Spectacol pe cer. Aurora boreală în toată splendoarea sa FOTO VIDEO

  • O experienţă unică în viaţă: admirarea aurorei boreale, vizibilă doar în anumite zone ale globului.
  • Imaginile de mai jos sunt surprinse în ultimele două zile pe Insula Senja, iubită de turiştii care vor să vadă ineditul fenomen.
  • Dar cum se creează aurora boreală?
526 afișări
Imaginea articolului Spectacol pe cer. Aurora boreală în toată splendoarea sa FOTO VIDEO

FOTO Aurora Borealis Observatory

Aurora boreală reprezintă unul dintre cele mai impresionante spectacole ale naturii, motiv pentru care mulţi aventurieri merg în alte ţări pentru a o admira. 
 
Fenomenul se observă cel mai bine în Norvegia, Finlanda, Islanda, Suedia, Alaska, Groenlanda, Canada şi Rusia.

Observatorul din Norvegia transmite deseori live spectacolul luminilor de pe cer, pe pagina de Facebook, spre încântarea celor care nu pot merge fizic pe Insula Senja.

 

Cum se creează aurora boreală?

Aurora boreală, lumini colorate vizibile cu ochiul liber, se produc cu ajutorul Soarelui. „Temperatura din miezul Soarelui este enormă (milioane de grade Celsius). La aceasta temperatură are loc o reacţie de fuziune nucleară a hidrogenului. Ca urmare, particulele încărcate electric (electroni şi protoni) sunt aruncate din atmosfera Soarelui şi scapă în Spaţiu. Acestea ajung la un moment dat la Pământ şi interacţionează cu câmpul magnetic al Terrei (numit magnetosferă), creând o perturbare în magnetosferă. Apoi, aceste particule ale vântului solar, încarcate cu o energie mare, se ciocnesc cu gazele care compun atmosfera Pământului (în principal oxigen şi azot). Aceste coliziuni determină emisia de lumina vizibilă. Aceasta lumina vizibilă o numim Aurora Polara (Boreala în emisfera nordică şi Australa în emisfera sudică)”, explică experţii de la Aurora Labs din Norvegia. 
 
Culorile Aurorei Polare se datorează naturii şi altitudinii atomilor din atmosferă, care sunt loviţi de particule încarcate energetic, ce provin de la Soare. Fiecare element chimic emite lumină vizibilă de o anumita culoare. La altitudinea la care se regăsesc Luminile Nordice, atmosfera este în mare parte formată din oxigen, care emite o lumină verde în câteva secunde. Acesta este motivul pentru care aurora este predominant verde, mai explică specialiştii.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici