Ştefan Bănică pune Crăciunul pe ritmuri de rock'n'roll, la Sala Palatului

Ştefan Bănică a dat, joi seară, startul tradiţionalei sale serii de concerte de Crăciun, acesta fiind cel de-al optulea an consecutiv în care artistul umple Sala Palatului din Capitală, punând în scenă ceea ce, probabil, este, la ora actuală, cel mai elaborat show de muzică produs în România.

120 afișări
Imaginea articolului Ştefan Bănică pune Crăciunul pe ritmuri de rock'n'roll, la Sala Palatului

Ştefan Bănică pune Crăciunul pe ritmuri de rock'n'roll, la Sala Palatului (Imagine: Mircea Rosca/Mediafax Foto)

Un spectacol elaborat, extrem de complex şi foarte bine echilibrat, în care elemente precum muzica rock'n'roll, country, gospel, pop-rock, dar şi disco, music-hall şi chiar karaoke au fost atent dozate, a ridicat în picioare cei 4.000 de spectatori care au umplut Sala Palatului din Bucureşti, aducându-i lui Bănică o primă serie de aplauze din cele cinci seri consecutive în care acesta va concerta cu casa închisă.

Cântăreţul a intrat pe scenă la 19.45, menţinând o lungă poză pentru a primi ovaţiile celor prezenţi, dând apoi drumul concertului cu piesa "Ăsta-s eu". Publicul nu a ezitat să cânte încă de la început alături de solist, care a fost acompaniat de o formaţie de şase backing vocals, un chitarist, un basist, un toboşar, doi clăpari, doi trompetişti şi doi saxofonişti. De asemenea, pentru ca spectacolul să fie complet, el a adus în scenă şi o trupă de 12 dansatori.

"Mă bucur să vă văd. Acesta este cel de-al optulea an. Sunt convins că în sală sunt mulţi oameni noi, dar şi oameni care sunt cu noi de la început", le-a spus el spectatorilor.

"Încă o zi", "Doar un Crăciun cu tine", "Tanţa" şi "O, brad frumos" au fost câteva dintre cântecele interpretate în prima parte a show-ului, înainte ca Bănică să-l invite în scenă pe invitatul special al serii. "În fiecare an am avut plăcerea şi onoarea să cânt cu oameni foarte talentaţi (...). Astă seară spun că o să vă fac o surpriză plăcută, iar pe oaspetele nostru să-l primiţi cu plăcere", a spus el, aducându-l în scenă pe Laurenţiu Cazan. Alături de acesta, el a interpretat trei piese, încheind cu "Have You Ever Really Loved A Woman?", un cover după celebrul hit al lui Bryan Adams, descris de el ca fiind una dintre cele mai frumoase piese de dragoste ale ultimilor 20 de ani.

De asemenea, el a interpretat şi un cântec pe care mai rar îl prezintă în concerte - "Fată" -, cântat pe scenă ultima dată în urmă cu doi ani, când a împărtăşit publicului vestea că va avea o fetiţă.


Nici "Ani de liceu" nu a lipsit din concert, la cererea publicului, fiind prezentat într-o variantă remixată faţă de originalul cunoscut din seria "Liceenii".

"Un tip mi-a arătat că statul pe scenă e doar o joacă", a spus Bănică, înainte de a pune în scenă un moment dedicat lui Dean Martin - un medley care a cuprins fragmente din hituri precum "Thats Amore", "Everybody Loves Somebody" etc.

Ultima parte a show-ului a debutat cu Bănică ocupând locul la pian şi dând startul rock'n'roll-ului, dar şi al "petrecerii" la Sala Palatului, invitându-i pe toţi cei prezenţi să cânte şi să danseze alături de el pe piese precum "Mă calci pe nervi", "S-o facem lată", "Toată lumea dansează", "Merry Christmas Everyones", "Veta" etc.

În concertul de peste două ore, Ştefan Bănică a demonstrat că este unul dintre cei mai buni showman-i din România, acaparând cu talent scena şi fermecând publicul cu carisma sa.

Actor, cântăreţ, compozitor, textier şi vedetă de televiziune, Ştefan Bănică este unul dintre cei mai apreciaţi artişti din România. De-a lungul unei cariere de peste două decenii, Ştefan Bănică a reuşit să-şi treacă în CV numeroase premii, 11 albume de studio vândute în peste 500.000 de exemplare, roluri în filme şi seriale de succes şi peste o mie de concerte în întreaga ţară. Deşi prima mare dragoste a lui Ştefan este actoria, el a ajuns celebru datorită hiturilor lansate în ultimii 17 ani, printre cele mai cunoscute şi ascultate numărându-se "Veta", "Poveste", "Toată lumea dansează" etc.

Cariera sa muzicală cuprinde o activitate impresionantă, Ştefan Bănică având la activ 11 albume de studio. Albumul de debut, intitulat "Un actor/ un rock'n'roll", a fost lansat în 1992, fiind urmat, în 1996, de cea de-a doua apariţie discografică, "Te rock... frumos", un album la care el a colaborat pentru prima dată cu Rock`n`roll Band şi cu grupul vocal The `50s. În anul 2000, Ştefan Bănică a lansat albumul "Cel de acum", piesa "Poveste", extrasă de pe acesta, fiind premiată la Festivalul de Muzica Mamaia. Anul 2002 a adus lansarea unui nou material, "De dragoste în toate felurile", care s-a bucurat de un succes enorm, primul single, "Găseşte-mi loc în inima ta", aflându-se multă vreme pe primele poziţii ale topurilor din România. Al doilea extras pe single de pe acest album, "Te iubesc femeie...", este, de asemenea, unul dintre cele mai populare videoclipuri ale artistului, în el apărând şi Andreea Marin.

În 2007, Ştefan Bănică a lansat "Împreună", al zecelea album de studio din carieră, care a primit discul de platină pentru peste 20.000 de unităţi vândute, primul extras pe single de pe acest material, "S-o facem lată", clasându-se pe primele locuri în topurile muzicale din România. Anul acesta, pe lângă un nou videoclip, pentru piesa "Epilog", Ştefan Bănică a lansat materialul "Toată lumea dansează", în ediţie live de colecţie. Luna aceasta a apărut pe piaţă albumul "Un Crăciun cu Ştefan Bănică", ce conţine 10 cântece alese cu grijă de artist, colinde şi melodii ce surprind perfect atmosfera sărbătorilor de iarnă, printre care şi noul cântec de Crăciun "Ho Ho Ho".

Activitatea sa concertistică este impresionantă, artistul având la activ peste o mie de concerte susţinute în întreaga ţară. Mai mult decât atât, în anul 1994, el a început tradiţia spectacolelor de Crăciun susţinute la Sala Palatului din Bucureşti, în prezent artistul deţinând un adevărat record - peste 15 concerte sold-out, şapte dintre acestea având loc numai anul trecut.

(Material Cristina Mazilu, cristina.mazilu@mediafax.ro)

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici