Stefano Gabbana reacţionează faţă de apelul lansat de Elton John ce vizează boicotarea casei D&G

Designerul de modă Stefano Gabbana a dat publicităţii o declaraţie de presă prin care încearcă să evite boicotarea produselor create de casa de modă Dolce & Gabbana în urma apelului public lansat de cântăreţul britanic Elton John.

1118 afișări
Imaginea articolului Stefano Gabbana reacţionează faţă de apelul lansat de Elton John ce vizează boicotarea casei D&G

Stefano Gabbana reacţionează faţă de apelul lansat de Elton John ce vizează boicotarea casei D&G (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul cântăreţ i-a criticat pe cei doi designeri principali ai casei de modă italiene D&G - Domenico Dolce şi Stefano Gabbana -, duminică, după ce aceştia au declarat într-un interviu recent că bebeluşii născuţi cu ajutorul fertilizării in vitro sunt "sintetici".

Luni, Stefano Gabbana a declarat: "Nu am intenţionat niciodată să judecăm alegerile celorlalţi oameni. Noi credem în libertate şi în iubire", informează bbc.com.

Elton John, care are doi copii cu David Furnish, i-a criticat pe cei doi designeri italieni care s-au pronunţat împotriva familiilor gay şi a folosirii tehnicii de fertilizare in vitro.

Duminică, cântăreţul britanic a publicat un mesaj virulent pe Instagram la adresa celor doi designeri.

"Cum îndrăzniţi să vorbiţi despre copiii mei frumoşi şi să spuneţi că sunt «sintetici»? Şi să vă fie ruşine că arătaţi cu degetul tehnica de fertilizare in vitro - este un miracol care a permis unei armate întregi de oameni iubitori, atât heterosexuali, cât şi homosexuali, să îşi realizeze visul de a avea copii. Gândirea voastră arhaică este complet în afara vremurilor noastre, la fel ca produsele pe care le creaţi. Nu voi mai purta niciodată produse ale casei Dolce & Gabbana", a scris starul britanic într-un mesaj publicat pe contul său de pe reţeaua de socializare Instagram, care se încheie cu un apel adresat fanilor săi, cărora cântăreţul britanic le cere să boicoteze casa italiană.

Partenerii de afaceri Domenico Dolce şi Stefano Gabbana, care sunt amândoi gay şi au format un cuplu vreme de 23 de ani înainte de a se despărţi în 2005, s-au declarat în trecut împotriva căsătoriilor între persoane de acelaşi sex.

Într-un interviu acordat în weekend revistei italiene Panorama, ei au mers şi mai departe de atât, spunând că nu sprijină nici conceptul de familie gay.

"Ne opunem adopţiilor gay. Singura familie este cea tradiţională. Nu sprijinim copiii chimici şi uterele închiriate: viaţa are cursul ei natural, există anumite lucruri care nu trebuie schimbate", au declarat cei doi designeri italieni.

Domenico Dolce a spus că naşterea unui copil "trebuie să fie un act de iubire".

"Suntem cu toţii născuţi dintr-o mamă şi un tată - sau cel puţin aşa ar trebui să fim. Copiilor născuţi din acest procedeu chimic le spun «copii sintetici». Uterele sunt închiriate, iar sperma este aleasă dintr-un catalog", a spus Domenico Dolce.

Stefano Gabbana a adăugat: "Familia nu este un capriciu. În ea există un simţ aproape supranatural al apartenenţei".

În 2006, într-un interviu acordat unui ziar italian, acelaşi Stefano Gabbana a spus: "Mă opun ideii ca un copil să crească cu doi părinţi gay. Un copil are nevoie de o mamă şi un tată. Nu aş putea să îmi imaginez copilăria fără mama mea. De asemenea, cred că este un act de cruzime să iei un copil de lângă mama lui".

Elton John şi David Furnish s-au căsătorit civil la sfârşitul lunii decembrie 2014 şi au împreună doi fii - Zachary şi Elijah - care au venit pe lume cu ajutorul tehnicii de fertilizare in vitro şi care s-au născut din aceeaşi mamă surogat.

Cuplul John - Furnish, care îşi împarte timpul între Marea Britanie, Statele Unite şi sudul Franţei, a fost unul dintre primele din Marea Britanie care a obţinut o uniune civilă, în faţa a 650 de invitaţi, pe 21 decembrie 2005, ziua în care legea intrase în vigoare.

Elton John s-a declarat bisexual în 1976, la începutul carierei sale, într-o perioadă în care astfel de recunoaşteri ale orientării sexuale erau rare. În 1984, cântăreţul s-a căsătorit cu o femeie, dar a divorţat patru ani mai târziu. Ulterior şi-a recunoscut homosexualitatea şi a devenit un apărător al drepturilor homosexualilor şi un luptător contra SIDA.

Într-o carieră de aproape cinci decenii, Elton John a reuşit să vândă peste 250 de milioane de albume în toată lumea şi a avut peste 50 de hituri TOP 40, devenind unul dintre cei mai de succes cântăreţi ai tuturor timpurilor. Elton John a fost unul dintre cele mai importante nume ale muzicii în anii '70, cu şapte albume consecutive No. 1 în Statele Unite şi şase single-uri No. 1. Succesul său a avut un impact puternic în muzica pop şi a condus la creşterea popularităţii pianului în rock'n'roll.

El continuă să fie un simbol al vieţii publice şi a fost foarte implicat în lupta anti-SIDA, după sfârşitul anilor '80. A intrat în Rock and Roll Hall of Fame în 1994 şi a fost numit cavaler în 1998.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici