Steve Martin şi Alec Baldwin vor prezenta gala premiilor Oscar

Actorul de comedie Steve Martin şi Alec Baldwin, starul serialului de televiziune "30 Rock", nominalizat în trecut la Oscar, vor prezenta împreună viitoarea gală a premiilor Academiei de film americane, ce va avea loc în martie 2010, la Los Angeles, au anunţat organizatorii.

78 afișări
Imaginea articolului Steve Martin şi Alec Baldwin vor prezenta gala premiilor Oscar

Steve Martin şi Alec Baldwin vor prezenta gala premiilor Oscar (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alegerea celor doi actori este considerată o adevărată surpriză de către specialişti, după ce gala Oscar 2009 a fost prezentată în paşi de dans şi cu multe secvenţe muzicale de actorul australian Hugh Jackman, fiind o ediţie bine primită de critica de specialitate şi bucurându-se de o audienţă mai mare faţă de anii anteriori.

The Academy of Motion Picture Arts and Sciences, care decernează premiile Oscar, l-a angajat, anterior acestui anunţ, pe Adam Shankman, realizatorul comediei muzicale "Hairspray - Intrigi de culise", ca producător al acestui spectacol, bazându-se pe succesul obţinut de Hugh Jackman în 2009 şi pe experienţa în musicaluri a regizorului.

Steve Martin este un cunoscut actor de stand-up comedy şi actor în lungmetraje de comedie, în timp ce reputaţia lui Alec Baldwin a fost construită cu ajutorul unor roluri importante în teatru şi în filme dramatice precum "Ghinionistul/ The Cooler" (2003), care i-a adus o nominalizare la premiul Oscar, la categoria "cel mai bun actor într-un rol secundar".

Baldwin a pierdut însă premiul Oscar în acel an în favoarea lui Tim Robbins, recompensat pentru rolul său din "Misterele Fluviului".

Alec Baldwin este, totodată, şi un cunoscut activist politic, iar Hollywood-ul tinde să evite chestiunile politice fierbinţi. Cu toate acestea, actorul american a demonstrat că este talentat şi în roluri comice, precum cel din serialul de televiziune "30 Rock", şi a prezentat "Saturday Night Live", o celebră emisiune TV de comedie din Statele Unite, în care a apărut, de altfel, de mai multe ori şi Steve Martin.

Gala anuală a premiilor Oscar este unul dintre cele mai urmărite programe de televiziune din Statele Unite. Audienţele au scăzut, însă, în ultimii ani, iar membrii Academiei de film americane cu drept de vot au preferat filmele dramatice cu buget mic superproducţiilor.

Steve Martin a mai prezentat gala Oscar de două ori, în 2001 şi în 2003, în timp ce ediţia din 2010 va reprezenta o premieră pentru Alec Baldwin.

Gala premiilor Oscar va avea loc pe 7 martie 2010, la Los Angeles.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici