Steven Spielberg marchează 20 de ani de la lansarea filmului "Lista lui Schindler" printr-un concurs

Cineastul american Steven Spielberg marchează împlinirea a 20 de ani de la lansarea filmului "Lista lui Schindler", premiat cu Oscar, printr-un concurs video care se adresează elevilor de liceu din Statele Unite.

144 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg marchează 20 de ani de la lansarea filmului "Lista lui Schindler" printr-un concurs

Steven Spielberg (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Celebrul regizor a organizat acest concurs, denumit "IWitness Video Challenge", cu scopul de a-i încuraja pe tinerii americani să se implice mai mult în viaţa comunităţilor în care trăiesc, informează contactmusic.com.

Prin acest concurs, sprijinit de fundaţia lui Spielberg, USC Shoah Foundation, tinerii liceeni americani sunt încurajaţi să presteze diverse munci în folosul comunităţii, inspirate din mărturiile unor supravieţuitori ai Holocaustului, precum aceia care au fost salvaţi de Oskar Schindler în evenimentele care au stat la baza realizării celebrului film din 1993.

Participanţii sunt invitaţi să îşi prezinte eforturile depuse în comunităţile lor într-un scurtmetraj, iar câştigătorul va fi invitat să îşi prezinte filmul la o gală de caritate care va avea loc la Los Angeles.

"Ideea din spatele acestei provocări este aceeaşi care s-a aflat în spatele Listei lui Schindler. Este vorba de aceeaşi modificare profundă care apare atunci când o persoană face o schimbare pozitivă. Îi implor pe profesori să nu permită ca Holocaustul să devină o notă de subsol a istoriei, îi rog să predea acest subiect elevilor din şcolile lor", a declarat Steven Spielberg.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat 27 de fime, iar cele mai multe dintre ele au marcat istoria cinematografiei mondiale: de la "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, la thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), de la "Întâlnire de gradul trei" (1977) la "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), de la "E.T. Extraterestrul" (1982) la "Culoarea purpurie" (1985), de la celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler" la "Salvaţi soldatul Ryan" (1998) şi până la recent lansatul "Lincoln", un film pentru care actorul britanic Daniel Day-Lewis a câştigat duminică seară cel de-al treilea premiu Oscar din carieră.

Steven Spielberg a obţinut două Oscaruri pentru cel mai bun regizor cu filmele "Salvaţi soldatul Ryan", în 1998, şi "Lista lui Schindler", peliculă premiată şi cu Oscarul pentru cel mai bun film în 1994.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici