Steven Spielberg va regiza filmul "War Horse"

Steven Spielberg va regiza filmul "War Horse", un lungmetraj produs de Disney şi DreamWorks, a cărui acţiune se desfăşoară în timpul Primului Război Mondial, informează variety.com.

39 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg va regiza filmul "War Horse"

Steven Spielberg va regiza filmul "War Horse" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Filmul "War Horse" va fi lansat pe marile ecrane pe 10 august 2011 şi are la bază romanul omonim al scriitorului Michael Morpurgo. Steven Spielberg va fi şi producătorul peliculei, alături de Kathleen Kennedy, Frank Marshall şi Revel Guest. Scenariul acestui proiect cinematografic a fost scris de Lee Hall şi Richard Curtis.

"War Horse" prezintă extraordinara prietenie dintre un băiat şi un cal. Deşi sunt despărţiţi, destinul reuşeşte să îi aducă împreună în timpul Primului Război Mondial.

Războiul este o bogată sursă de inspiraţie pentru regizorul american. Din cel de-Al Doilea Război Mondial, Steven Spielberg s-a inspirat pentru a regiza "Salvaţi soldatul Ryan", pentru a produce serialul "Camarazi de război/ Band of Brothers" şi miniseria "The Pacific".

Steven Spielberg obişnuieşte să dezvolte câteva proiecte înainte de a decide care va fi pelicula pe care o va regiza. Dintre proiectele renumitului regizor american fac parte SF-ul "Robopocalypse" şi filmul biografic "Gershwin".

Următorul film regizat de Spielberg care va ajunge pe marile ecrane este animaţia 3D "The Adventures of Tin-Tin: The Secret of the Unicorn", ce va fi lansată pe 23 decembrie 2011.

Romanul "War Horse" a fost publicat în 1982 şi a fost nominalizat la premiile Whitbread. Scriitorul Michael Morpurgo este autorul a peste 120 de romane pentru copii, multe dintre acestea devenind celebre în Statele Unite şi înregistrând vânzări considerabile, precum "Kensuke's Kingdom" şi "Private Peaceful".

Steven Spielberg a câştigat de două ori premiul Oscar pentru cea mai bună regie: în 1993, pentru "Lista lui Schindler", şi în 1998, pentru "Salvaţi soldatul Ryan".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici