Steven Spielberg vrea să facă un remake al filmului "Fructele mâniei/ The Grapes of Wrath"

Cineastul american Steven Spielberg şi studiourile de producţie cinematografică DreamWorks negociază cu moştenitorii scriitorului John Steinbeck pentru a obţine drepturile pentru o nouă ecranizare a romanului american "Fructele mâniei/ The Grapes of Wrath".

142 afișări
Imaginea articolului Steven Spielberg vrea să facă un remake al filmului "Fructele mâniei/ The Grapes of Wrath"

Steven Spielberg vrea să facă un remake al filmului "Fructele mâniei/ The Grapes of Wrath" (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Regizorul Steven Spielberg şi studiourile DreamWorks sunt în discuţii cu moştenitorii scriitorului privind producerea unei noi versiuni cinematografice a romanului care a câştigat premiul Pulitzer, după filmul lansat în anul 1940 de regizorul John Ford, informează contactmusic.com.

Potrivit deadline.com, pentru drepturile de ecranizare a romanului a licitat şi Robert Redford, dar Steven Spielberg a câştigat "competiţia".

Filmul original a primit şapte nominalizări la Oscar, John Ford câştigând trofeul pentru cel mai bun regizor, iar Jane Darwell, cel pentru cea mai bună actriţă în rol secundar.

Steven Spielberg a dezvăluit în repetate rânduri că John Ford este unul dintre regizorii care i-au influenţat cariera, astfel că proiectul cineastului american nu este chiar o surpriză.

În cei 40 de ani de carieră, Steven Spielberg a regizat numeroase filme care au marcat istoria cinematografiei mondiale: de la "Duel pe autostradă/ Duel" din 1971, aflat la originea unui lungmetraj de televiziune, la thrillerul "Fălci/ Jaws" (1975), de la "Întâlnire de gradul trei" (1977) la "Indiana Jones şi Căutătorii arcei pierdute" (1981), de la "E.T. Extraterestrul" (1982) la "Culoarea purpurie" (1985), de la celebrele filme din 1993 "Jurassic Park" şi "Lista lui Schindler" la "Salvaţi soldatul Ryan" (1998) şi până la "Lincoln", pentru care actorul britanic Daniel Day-Lewis a câştigat în acest an cel de-al treilea premiu Oscar din carieră.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici