Stevie Wonder l-a omagiat pe Michael Jackson la Festivalul de jazz de la Montreal

Cântăreţul american Stevie Wonder a deschis, marţi seară, a 30-a ediţie a Festivalului internaţional de jazz de la Montreal aducând un omagiu vieţii şi a moştenirii lăsate în urmă de Michael Jackson.

26 afișări
Imaginea articolului Stevie Wonder l-a omagiat pe Michael Jackson la Festivalul de jazz de la Montreal

Stevie Wonder l-a omagiat pe Michael Jackson în deschiderea Festivalului de jazz de la Montreal (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Alături de fiica sa, Aisha Morris Wonder, artistul originar din oraşul Detroit i-a adus un omagiu prietenului său Michael Jackson, decedat pe 25 iunie. "Dumnezeu să binecuvânteze muzica şi talentul lui. Noi vom face ca talentul lui să trăiască în continuare, la fel cum am făcut şi pentru John Lennon. Dacă doriţi să îi ajutaţi familia, cumpăraţi muzica lui", le-a spus Stevie Wonder spectatorilor.

Ploaia nu a descurajat zecile de mii de spectatori veniţi la Festivalul de jazz pentru a asculta muzica lui Stevie Wonder, cunoscut şi sub numele de "Little Stevie Wonder", deoarece şi-a început cariera la 11 ani.

Stevie Wonder, însoţit de alţi 14 muzicieni, a cântat hiturile care l-au făcut celebru, printre care şi melodia "Master Blaster", piesă pe care a dedicat-o preşedintelui american Barack Obama.

Cu această ocazie, celebrul artist a inaugurat şi noua Piaţă a festivalelor, situată în centrul oraşului Monteral. De asemenea, Stevie Wonder a primit, tot marţi, premiul Montreal Jazz Festival Spirit pentru întreaga carieră.

În cadrul Festivalului internaţional de jazz de la Montreal, devenit cel mai mare festival de gen din lume, vor fi prezentate, până pe 12 iulie, peste 600 de concerte. Dave Brubeck, Ornette Coleman, John Pizzarelli, Tony Benett, Al Jarreau se numără printre artiştii care vor urca pe scena festivalului de jazz.

Chitaristul jazz-rock Jeff Beck, aflat pentru prima oară pe o scenă din Montreal, va oferi publicului două concerte. Fostul membru al formaţiei Yardbirds a primit, totodată, premiul omagial al Salonului de chitări din Montreal, eveniment care se desfăşoară în paralel cu Festivalul de jazz.

Pe de altă parte, trompetistul francez Erik Truffaz va fi prezent la Festivalul de jazz timp de trei zile, pentru prezentarea triplului său album, intitualt "Rendez-vous".

Patrick Watson, revelaţia rock de la ediţiile trecute ale festivalului, va fi din nou prezent pe scena de la Montreal, după ce, recent, s-a întors dintr-un turneu mondial.

În cadrul evenimentului vor mai concerta şi formaţiile cubaneze Afro Cuban All Stars şi Los Van Van, urmând ca festivalul să fie închis de cântăreţul şi chitaristul american Ben Harper.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici