Stevie Wonder va produce o piesă de teatru pe Broadway şi muzica pentru un serial TV despre sclavie

Cântăreţul de muzică soul Stevie Wonder va fi producător executiv al unei piese de teatru pe Broadway despre reţeaua de drumuri şi adăposturi care au fost folosite de sclavii americani din secolul al XIX-lea pentru a fugi în Canada şi în alte state ce aboliseră sclavia, potrivit contactmusic.com.

133 afișări
Imaginea articolului Stevie Wonder va produce o piesă de teatru pe Broadway şi muzica pentru un serial TV despre sclavie

Stevie Wonder va produce o piesă de teatru pe Broadway şi muzica pentru un serial TV despre sclavie

Piesa de teatru va fi transformată şi într-o miniserie de televiziune, cu titlul "Freedom Run".

Şeful NBC Entertainment Bob Greenblatt, care este creierul din spatele piesei de teatru şi al miniseriei, a declarat vineri că l-a rugat pe Stevie Wonder să creeze coloana sonoră a producţiilor.

Potrivit The Hollywood Reporter, miniseria de opt episoade a câte o oră va fi bazată pe cartea "Forbidden Fruit: Love Stories From the Underground Railroad", scrisă de Betty DeRamus.

"Suntem tot mai mult în căutarea de proiecte care pot fi carcaterizate drept adevărate evenimente de televiziune, iar aceste poveşti reale uimitoare despre bărbaţi şi femei curajoase care au găsit dragostea, în ciuda urii şi sclaviei, sigur pot fi astfel de evenimente. Mai mult, ideea de a avea şi un musical pe Broadway cu Stevie Wonder este foarte interesantă, pentru că vrem să extindem aria de acoperire a subiectelor abordate în domeniul pieselor de teatru pe care le montăm. Suntem foarte încântaţi că aceşti producători au vrut să aducă aceste proiecte atât de importante în cadrul companiei noastre", a declarat Greenblatt.

Stevie Wonder, în vârstă de 64 de ani, renumit pentru piesele de succes "Superstition", "I Just Called to Say I Love You" şi "My Cherie Amour", este considerat o veritabilă legendă a muzicii soul. Muzicianul american a susţinut în 2008 un turneu mondial al cărui scop principal a fost, potrivit artistului, de a răspândi în lume un apel la unitate pentru toate rasele şi religiile.

Stevie Wonder a orbit la puţin timp după naştere. El a învăţat să cânt la muzicuţă, pian şi tobe încă de la vârsta de nouă ani. De-a lungul carierei sale, Stevie Wonder a avut 32 de piese ajunse pe primul loc în clasamentul R&B din SUA, a câştigat 25 de premii Grammy şi a vândut peste 100 de milioane de discuri.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici