Sting şi-a anulat concertul din Kazahstan la îndemnul organizaţiei Amnesty International

Sting şi-a anulat concertul pe care urma să îl susţină, luni, în Kazahstan, la îndemnul experţilor din organizaţia pentru drepturile omului Amnesty International, pentru a protesta faţă de concedierea unor angajaţi din această ţară.

113 afișări
Imaginea articolului Sting şi-a anulat concertul din Kazahstan la îndemnul organizaţiei Amnesty International

Sting şi-a anulat concertul din Kazahstan la îndemnul organizaţiei Amnesty International (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Muzicianul şi activistul britanic urma să susţină un concert, luni, în oraşul Astana, capitala acestei ţări, dar a preferat să anuleze show-ul, după ce a fost informat despre o dispută între directorii unei companii petroliere şi angajaţii acesteia, informează contactmusic.com.

Câteva sute de angajaţi ai companiei KazMunaiGas Exploration Production ar fi fost concediaţi pentru că au intrat în grevă, pentru a protesta faţă de reducerile salariale.

"Amnesty International consideră că prezenţa lui Sting la Astana va fi interpretată ca un sprijin pentru administraţia prezidenţială, iar acest lucru ar fi complet contrar principiilor pe care el le susţine, aşa cum a susţinut organizaţia Amnesty International şi lupta pentru drepturile omului în ultimii 40 de ani", se afirmă într-un comunicat postat pe site-ul artistului.

"Greva foamei, muncitori trimişi la închisoare şi zeci de mii de angajaţi în grevă reprezintă deja o linie peste care nu am de gând să trec. Muncitorii kazahi din industria petrolului şi a gazelor naturale şi familiile lor au nevoie de sprijinul nostru şi de atenţia mediei internaţionale, care să expună situaţia lor, cu speranţa că acest lucru va aduce o schimbare pozitivă", se afirmă în acelaşi comunicat.

Ca interpret solo şi membru al trupei The Police, Sting a primit 16 premii Grammy, două Brit Awards, un Glob de Aur, un Emmy, trei nominalizări la Oscar, Century Award oferit de Billboard Magazine şi titlul de Omul Anului, în 2004, din partea MusiCares, şi a fost inclus în Rock and Roll Hall of Fame şi Songwriters Hall of Fame.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici