Strănepoata unuia dintre secunzii lui Hitler: "M-am sterilizat pentru a nu transmite mai departe genele unui monstru"

Bettina Goering, strănepoata lui Hermann Goering, unul dintre secunzii lui Adolf Hitler, a declarat că ales să fie sterilizată, "pentru a nu transmite mai departe genele unui monstru", potrivit unui documentar israelian despre Holocaust, informează dailymail.co.uk.

328 afișări
Imaginea articolului Strănepoata unuia dintre secunzii lui Hitler: "M-am sterilizat pentru a nu transmite mai departe genele unui monstru"

Strănepoata unuia dintre secunzii lui Hitler: "M-am sterilizat pentru a nu transmite mai departe genele unui monstru"

Mai mulţi descendenţi ai unor conducători nazişti au acceptat să apară pentru prima oară în faţa camerelor de filmat, vorbind despre sentimentele de durere şi de repulsie pe care le au faţă de strămoşii lor.

Ricardo, fiul lui Adolf Eichman, a declarat că pur şi simplu nu poate să explice motivele pentru care tatăl său a devenit principalul arhitect al Holocaustului.

Deşi Hitler nu a avut urmaşi, mulţi dintre conducătorii Germaniei naziste aveau familii, iar copii lor îşi amintesc şi în prezent cum erau mângâiaţi pe cap de Fuhrer.

Niklas Frank, unul dintre finii lui Hitler, este fiul lui Hans Frank, guvernatorul Poloniei sub ocupaţia nazistă, responsabil pentru uciderea în lagărele de concentrare a peste şase milioane de evrei. În documentarul "Hitler's Children", regizat de israelianul Chanoch Zeevi, Niklas Frank a mărturisit că "dispreţuieşte" trecutul tatălui său, pe care l-a descris ca fiind "o scursură de hitlerist fanatic".

Documentarul prezintă şi o scenă în care Monika Hertwig, fiica lui Amon Goeth, comandantul lagărului interpretat de Ralph Fiennes în filmul "Lista lui Schindler", în momentul în care se întâlneşte cu un bărbat care îi spune că tatăl ei obişnuia să împuşte femei şi copii, "din pur amuzament".

Zeevi a declarat cu această ocazie că a descoperit "similarităţi fascinante" între emoţiile urmaşilor autorilor Holocaustului şi emoţiile trăite de supravieţuitorii Holocaustului, ai căror copii s-au întâlnit cu cei ai torţionarilor părinţilor lor în cadrul unui program special.

Niklas Frank susţine de mai mulţi ani diverse prelegeri despre tată său, în faţa tinerilor din fosta Germanie Democrată, dorind să îi ajute, pentru a nu cădea pradă fanatismului de extremă dreaptă, care câştigă tot mai mulţi adepţi în rândurile tinerilor şomeri şi ai tinerilor germani aflaţi în situaţii disperate.

La rândul ei, Bettina Goering locuieşte în prezent în Santa Fe, din statul american New Mexico, unde practică medicina naturistă. Ea a mărturisit cu această ocazie că atât ea, cât şi fratele ei, au decis din proprie iniţiativă să fie sterilizaţi.

"Am făcut o operaţie de legare a trompelor uterine la vârsta de 30 de ani deoarece mă temeam să nu creez un alt monstru. Arăt exact ca el - ochii, bărbia, profilul. Semăn cu el mai mult decât seamănă propria lui fiică", a adăugat Bettina Goering.

În vârstă de 53 de ani, ea a relatat cum tatăl ei, Heinz, a fost adoptat de unchiul său, Hermann Goering, după ce tatăl lui a murit, şi a devenit pilot în Luftwaffe.

Avionul pilotat de Heinz a fost doborât pe teritoriul Uniunii Sovietice, iar el s-a întors din captivitate în Germania, în 1952. În acel an a aflat că cei doi fraţi ai săi s-au sinucis, pentru că nu au suportat să trăiască cu ruşinea acestui nume, iar averile familiei au fost confiscate.

Hermann Goering a fost condamnat la moarte, împreună cu alţi 11 nazişti, în timpul procesului de la Nürnberg din 1946, însă s-a sinucis în celula sa, înghiţind otravă, în noaptea dinaintea execuţiei.

Bettina Goering, al cărui tată a decedat în 1981, spune că acesta nu a vorbit niciodată despre Holocaust sau despre abominabilul său unchi.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici