Studenţii Boston University au lansat o petiţie pentru anularea unui concert al lui Robin Thicke - VIDEO

Studenţii Boston University, din Boston, Massachusetts, au lansat o petiţie online în care solicită oficialităţilor instituţiei să anuleze un concert pe care cântăreţul Robin Thicke urmează să îl susţină pe 4 martie în acest oraş american.

201 afișări
Imaginea articolului Studenţii Boston University au lansat o petiţie pentru anularea unui concert al lui Robin Thicke - VIDEO

Studenţii Boston University au lansat o petiţie pentru anularea unui concert al lui Robin Thicke (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Organizaţia studenţească The Humanists a motivat iniţierea acestei petiţii prin faptul că versurile cântecelor interpretate de Robin Thicke sunt "sexiste", conform contactmusic.com.

"Este o dezonoare pentru istoria noastră feministă să îl transformăm pe Robin Thicke într-un idol simbolic, permiţându-i să interpreteze muzica lui misogină în universitatea noastră (...) «Blurred Lines» promovează relaţiile sexuale cu femeile împotriva voinţei lor", se arată în petiţie.

Melodia "Blurred Lines", interpretată împreună cu Pharrell Williams, are versuri în care un bărbat încearcă să îmblânzească o femeie, spunându-i că este un animal, pe care încearcă să îl elibereze: "(...) Am încercat să te îmblânzesc/ Dar eşti un animal, iubito, este firea ta/ Lasă-mă să te eliberez".

Hitul "Blurred Lines" a dominat în 2013 topurile din întreaga lume şi a fost nominalizat la premiul pentru cel mai bun videoclip la gala MTV Video Music Awards, din luna august a anului trecut, unde Robin Thicke a avut o evoluţie provocatoare, alături de cântăreaţa pop Miley Cyrus.

În ciuda faptului că, până joi, petiţia fusese semnată de aproximativ 1.400 de studenţi, reprezentanţii universităţii au afirmat pentru site-ul The Huffington Post că nu au niciun rol în organizarea concertului lui Thicke şi că evenimentul are şanse foarte reduse să fie anulat.

Robin Thicke, născut în 1977, este un cântăreţ, compozitor şi actor de origine canadiană. Cel mai recent album al său, "Blurred Lines", a fost lansat în 2013.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici