Studii suprinzătoare: Majoritatea delfinilor sunt de fapt dreptaci. Ce au descoperit cercetătorii

Ultimele studii arată că delfinii, la fel ca oamenii, îşi folosesc în cea mai mare parte a timpului partea dreaptă a corpului, scrie The Guardian.

453 afișări
Imaginea articolului Studii suprinzătoare: Majoritatea delfinilor sunt de fapt dreptaci. Ce au descoperit cercetătorii

Cercetătorii spun că majoritatea delfinilor sunt dreptaci

Aproximativ 90% dintre oameni sunt dreptaci dar nu suntem singurii care am dezvoltat astfel de preferinţe. La gorile s-a observat aceeaşi tendinţă, iar în cazul pisicilor se pare că latura dominantă se stabileşte în mod diferit la femele şi masculi, relatează The Guardian.

Acum, cercetătorii au descoperit că şi unele specii de delfini sunt predispuse la a folosi majoritar partea dreaptă, tendinţa fiind chiar mai pronunţată decât la oameni. Comportamentul prietenoaselor mamifere acvatice poate fi studiat mai ales în ceea ce priveşte modul de hrănire.

„Nu ne aşteptam  la aceste rezultate şi nici la exemple atât de puternice”, a declarat Dr. Daisy Kaplan, co-autoarea unui studiu despre comunicarea la delfini.

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici