Studiourile de film Sony Pictures concediază 250 de angajaţi

Studiourile hollywoodiene de film Sony Pictures au anunţat că vor renunţa la 250 de angajaţi, reprezentând 3,5% din totalul echipei, în timp ce alte 100 de poziţii din cadrul companiei nu vor mai fi completate.

8 afișări
Imaginea articolului Studiourile de film Sony Pictures concediază 250 de angajaţi

Studiourile de film Sony Pictures concediază 250 de angajaţi

Dintre cei 250 de angajaţi care vor face obiectul restructurării, 150 lucrează în Statele Unite şi alţii 100, în străinătate.

Alte studiouri care au operat deja reduceri de personal sunt Warner Bros (Time Warner), Universal Pictures (General Electric) şi Paramount Pictures (Viacom).

"Studiourile de film sunt azi profitabile, însă, în ultimele cinci luni, agravarea crizei financiare globale a început să aibă impact asupra unora dintre liniile noastre de afaceri, cum ar fi emisiunile tv de tip syndicate, vânzările de DVD-uri şi cele de publicitate", au spus Michael Lynton, Chairman şi CEO Sony Pictures Entertainment, şi Amy Pascal, co-Chairman Sony Pictures, într-un memoriu transmis angajaţilor.

Lynton şi Pascal au precizat că înrăutăţirea situaţiei economice a făcut necesară această măsură, pe care conducerea ar fi dorit să o evite. "Reducem personalul cu un număr reprezentând 3,5% din totalul forţei noastre de muncă", se menţionează în memoriul respectiv.

Sony spune că reducerea numărului de angajaţi ai studiourilor de film este o măsură separată de cele 8.000 de disponibilizări operate de compania niponă Sony, care au afectat divizia de electronice.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici