Studiourile Sony vor produce un remake în limba engleză al filmului "Un prophète", de Jacques Audiard - VIDEO

Studiourile Sony Pictures Entertainment au achiziţionat drepturile pentru a produce un remake în limba engleză al filmului francez "Un profet/ Un prophète" regizat în 2009 de Jacques Audiard.

97 afișări
Imaginea articolului Studiourile Sony vor produce un remake în limba engleză al filmului "Un prophète", de Jacques Audiard - VIDEO

Studiourile Sony vor produce un remake în limba engleză al filmului "Un prophète", de Jacques Audiard - VIDEO

Neal H. Moritz şi Toby Jaffe vor produce acest film prin intermediul companiei Original Film, informează screendaily.com.

"Un prophète", de Jacques Audiard, este o dramă originală care a făcut să curgă multă cerneală la Cannes, unde a avut premiera în 2009 şi unde a câştigat marele premiu al juriului.

Filmul prezintă povestea lui Malik El Djebena (Tahar Rahim), un tânăr francez de origine arabă care îşi descoperă adevărata identitate după ce ajunge la închisoare, un loc în care este obligat să se maturizeze şi să devină respectat.

Acest lungmetraj a câştigat nouă premii César, inclusiv pentru cel mai bun film şi cel mai bun regizor. Totodată, pentru prima dată în istoria premiilor Academiei de film franceze, trofeele César pentru cel mai bun debut masculin şi cel mai bun actor în rol principal au fost atribuite aceleiaşi persoane - Tahar Rahim. Pentru acest rol, Tahar Rahim a fost desemnat cel mai bun actor la gala premiilor organizate în acelaşi an de Academia de Film Europeană.

;

"Un prophète" a mai câştigat printre altele premiul BAFTA, premiul BIFA pentru cel mai bun film străin şi a fost nominalizat la Globul de Aur şi la Oscar la aceeaşi categorie. Acelaşi film a mai fost recompensat cu premiul Lumiere şi premiul National Board of Review.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici