STUDIU: Cuplurile care împart sarcinile casnice au mai multe şanse să aibă o relaţie de durată

Cuplurile care împart în mod egal sarcinile casnice au mai multe şanse să aibă o relaţie fericită şi de durată, a arătat un raport al cercetătorilor americani.

411 afișări
Imaginea articolului STUDIU: Cuplurile care împart sarcinile casnice au mai multe şanse să aibă o relaţie de durată

STUDIU: Cuplurile care împart sarcinile casnice au mai multe şanse să aibă o relaţie de durată (Imagine: Hepta)

Cercetătorii americani de la Universitatea din Illinois au observat, în urma studierii a 220 de cupluri recent căsătorite, că partenerii care împărţeau în mod egal treburile în gospodărie aveau cele mai mari şanse la un mariaj fericit şi că împărţirea sarcinilor domestice juca un rol mai important pentru satisfacţia maritală a femeilor decât a bărbaţilor, informează dailymail.co.uk.

Fericirea într-o relaţie nu va fi de durată dacă unul dintre parteneri consideră că celălalt nu îşi îndeplineşte atribuţiile, mai ales după naşterea copiilor.

Modul în care cuplurile negociază "diviziunea" treburilor casnice în primii doi ani de căsnicie este important, deoarece, după stabilirea modelelor de comportament, acestea vor persista de-a lungul anilor şi vor fi surse de conflict în cadrul relaţiei.

"Cele mai fericite cupluri au aşteptări similare şi îşi îndeplinesc întocmai atribuţiile", a afirmat Brian Ogolsky, profesor de dezvoltare umană şi de studii ale familiei la Universitatea din Illinois.

Studiul a examinat credinţele, comportamentele şi calitatea căsniciei în cazul celor 220 de cupluri.

"Aceste rezultate sunt interesante, deoarece, de obicei, satisfacţia maritală este studiată doar în cazul unuia dintre soţi. Acum am reuşit să vedem ce se întâmplă când există o discrepanţă în atitudinea soţilor în această privinţă", a adăugat Brian Ogolsky.

Important este ca partenerii să intre într-o căsătorie în cunoştinţă de cauză şi să ştie ce poziţie adoptă fiecare în această privinţă.

"Această conştientizare va ajuta cuplurile să evite dezamăgirea ce poate apărea după câţiva ani de căsnicie", a spus profesorul american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici