Suceava: Tarantulă aflată în custodia poliţiştilor

O tânără din oraşul Gura Humorului a fost reclamată la Poliţie că ar ameninţa mai multe persoane cu o tarantulă de origine amazoniană pe care o are acasă, iar până la definitivarea cercetărilor păianjenul a fost luat în custodia Poliţiei din oraş.

14 afișări
Imaginea articolului Suceava: Tarantulă aflată în custodia poliţiştilor

Suceava: Tarantulă aflată în custodia poliţiştilor

Dispeceratul IJP Suceava a fost sesizat telefonic, duminică seara, că Iulia S. (17 ani) din Gura Humorului deţine la domiciliu un păianjen "tarantulă de origine amazoniană", cu care ar fi ameninţat anumite persoane.

În urma verificărilor poliţiştilor, Iulia S. a declarat că a achiziţionat tarantula prin intermediul unui prieten, de la un magazin din localitatea austriacă Luchberg, unde a lucrat ca sezonieră, fiind pasionată de această specie.

Ea a precizat că a plecat, vineri, din Austria şi a ajuns sâmbătă în ţară, dar nu a declarat deţinerea păianjenului şi nici nu a fost depistată, motiv pentru care nu deţine niciun document.

Poliţiştii au stabilit cu ocazia cercetărilor că eleva nu ar fi putut ameninţa vreo persoană cu folosirea tarantulei, întrucât această nu ar fi veninoasă, iar efectul unei eventuale muşcături este comparativ cu al unei albine.

Tarantula a fost ridicată şi se află la sediul Poliţiei oraşului Gura Humorului, într-un acvariu din sticlă special fabricat şi asigurat, pus la dispoziţie de proprietară.

Poliţiştii au solicitat intervenţia Direcţiei Sanitar Veterinare şi Pentru Siguranţa Alimentelor Suceava şi a specialiştilor Muzeului de Ştiinţe Naturale în vederea identificării speciei.

Totodată, pentru rezolvarea situaţiei privind deţinerea păianjenului se fac verificări împreună cu organele vamale, precizează IJP Suceava.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici