Şuie Paparude şi Coma, printre trupele româneşti care vor cânta la B'estfest 2011 - VIDEO

Şuie Paparude, Sarmalele Reci, OCS şi Coma se numără printre formaţiile româneşti care vor cânta în cadrul B'estfest Summer Camp 2011, ce se va desfăşura între 1 şi 3 iulie, în comuna Tunari, informează organizatorii, Emagic.

161 afișări
Imaginea articolului Şuie Paparude şi Coma, printre trupele româneşti care vor cânta la B'estfest 2011 - VIDEO

Şuie Paparude şi Coma, printre trupele româneşti care vor cânta la B'estfest 2011 (Imagine: Mediafax Foto)

Acestea se alătură numelor internaţionale deja confirmate pe afişul festivalului - Skunk Anansie, Flogging Molly, Roger Sanchez, Mika, Lamb, Asian Dub Foundation, Pendulum, House of Pain şi Hadouken!.

Fondată la începutul anilor '90, trupa Şuie Paparude - care va cânta pe 2 iulie - se numără printre pionierii muzicii electronice din România. Aflându-se într-o permanentă evoluţie, trupa a trecut de-a lungul timpului atât prin schimbări de componenţă, cât şi de sound, activând în formula actuală (Michi, Bean şi Dobrică) din 2009.

Şuie Paparude a lansat anul trecut albumul "E suflet în aparat", ce cuprinde 16 piese, inclusiv single-urile "Cea mai bună zi" şi "Soundcheck".

Trupa Omul cu Şobolani (OCS), care va cânta pe 1 iulie, a fost înfiinţată în anul 1997 şi a lansat până în prezent şapte materiale discografice, peste 20 videoclipuri, fiind considerată una dintre cele mai bune formaţii de rock alternativ din România.

În luna aprilie a acestui an, trupa OCS a lansat videoclipul piesei "Pseudofabula", o reinterpretare după legendarul grup românesc Roşu şi Negru. Piesa este primul single de pe albumul "Retro", ce va fi lansat în curând în format digital.

Înfiinţată în anul 2004, trupa Travka - ce va cânta pe 2 iulie - a lansat primul material discografic doi ani mai târziu, urmat însă de o bruscă despărţire între 2005 şi 2006. După o perioadă incertă, în primăvara anului 2010, trupa revine plină de energie şi creativitate, lansând anul acesta două noi single-uri - "E cineva în oraşul acesta" şi "Fetele-n lună".

O prezenţă mai nouă pe scena muzicală autohtonă, Magnolia este proiectul "de suflet" al Ralucăi Leahu, cunoscută atât pentru activitatea sa muzicală, cât şi ca DJ şi prezentator de radio şi TV. Alături de Dan Leahu - chitară şi synth, Radu Anghel la bass şi Bogdan Moroşanu la tobe, Magnolia manipulează sunetele şi pendulează între stiluri, rezultatul fiind un sound fresh, în care stilul retro se îmbină cu influenţele electro, pop, soul şi chiar rock. Trupa va cânta la B'estfest pe 2 iulie.

Înfiinţată la sfârşitul anului 1999, Coma se numără printre primele şi cele mai apreciate trupe de rock alternativ din România. De-a lungul timpului, trupa a lansat trei albume - "Somn", în 2001, "Nerostitele", în 2006 şi "Light", doi ani mai târziu, precum şi numeroase hituri - "Nu vreau fetiţo casă", "În mine în şoaptă", "Coboară-mă-n Rai", "Cântă-mi povestea".

Albumul "Light" conţine 11 piese unplugged ce au fost incluse pe materialele discografice precendente, reorchestrate însă într-o manieră diferită. Coma cântă la B'estfest pe 1 iulie.

Una dintre trupele de referinţă ale rockului românesc, Sarmalele Reci s-a format în anul 1993, reprezentând un produs muzical tradiţional, cu un stil aparte şi nonconformist.

Cu o carieră de 18 ani, şapte albume şi hituri, precum "Violeta", "Gaşca de la Bloc" , "Ţara te vrea prost", "Şpriţ de vară", Sarmalele Reci s-a impus ca una dintre cele mai originale şi iubite trupe ale rockului românesc. Trupa cântă în ultima zi de B'estfest.

Transformându-se într-un "summer camp" veritabil, B'estfest 2011 se va desfăşura în perioada 1 - 3 iulie şi promite o experienţă complet nouă, într-o locaţie diferită, la iarbă verde - islazul comunei Tunari, pe malul lacului Pasărea (zona Pipera-Tunari, în nordul Bucureştiului).

Biletele pentru această ediţie sunt în prezent disponibile în reţeaua magazinelor Diverta, magazinul Muzica, librăria Mihai Eminescu, The Ark şi pe www.myticket.ro, la preţurile de 125 de lei pentru o zi, 265 de lei pentru 3 zile şi 15 lei voucherul pentru acces în camping, urmând ca în zilele evenimentului acestea să fie disponibile doar la intrarea în zona de festival, la preţul de 150 lei pentru o zi, 285 de lei pentru abonament şi 15 lei pentru voucherul de camping.

Copiii cu vârste sub 12 ani, însoţiţi de un adult, vor avea acces gratuit, iar elevii şi studenţii care vor să vină cu gaşca la festival vor putea beneficia de o reducere de 50% din preţul biletului, dacă se strâng în grupuri de câte 10 persoane (62,50 lei pentru un bilet de o zi/ persoană sau 132,50 lei pentru abonamentul de festival/ persoană, la care se va adăuga un voucher în valoare de 15 lei pentru zona de camping, la cerere).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici