Suporter englez, reţinut de poliţie pentru că purta un tricou cu echipa adversă la un meci de fotbal. Bărbatul ar putea primi până la 15 ani în închisoare

Un bărbat din Marea Britanie a fost arestat şi este momentan reţinut în Emiratele Arabe Unite, după ce a purtat un tricou al echipei de fotbal din Qatar. Bărbatul se afla un meci de fotbal, transmite BBC.

593 afișări
Imaginea articolului Suporter englez, reţinut de poliţie pentru că purta un tricou cu echipa adversă la un meci de fotbal. Bărbatul ar putea primi până la 15 ani în închisoare

Un bărbat englez este reţinut de poliţie, pentru că a purtat un tricou cu echipa adversă la un meci de fotbal. Ce acuzaţii i se aduc

Ali Issa Ahmad, în vârstă de 26 de ani din Wolverhampton, nu cunoştea legea care interzice „arătarea simpatiei” pentru Qatar, emisa în timpul unei dispute diplomatice. Prietenul bărbatului spune că acesta fost reţinut de poliţie după ce a fost atacat.

Ambasada Emiratelor Arabe Unite din Londra declară că bărbatul a fost acuzat de „irosirea timpului” a poliţiştilor şi de fals în declaraţii. Un oficial din Emirate susţine „în mod categoric” că bărbatul „nu a fost arestat pentru că purta tricoul echipei de fotbal din Qatar”.

Ministerul de Externe afirmă că bărbatul englez a primit asistenţă şi ţine legătura cu autorităţile din Emirate. Emiratele Arabe Unite şi patru alte ţări din regiune sunt implicate într-o dispută diplomatică cu Qatar. Statul este acuzat că suţine grupurile islamiste.

Siteul Ministerului de Externe afişează o avertizare pentru turiştii care călătoresc în Emirate, din iunie 2017. Anunţul spune că „expunerea de simpatii pentru Qatar pe reţelele de socializare sau prin alte metode de comunicare este o ofensă”.

„Infractorii pot fi încarceraţi şi condamnaţi la plata unor amenzi substanţiale”, adaugă avertizarea. Potrivit documentului, bărbatul ar putea primi până la 15 ani în închisoare şi o amendă de peste 100.000 de euro. 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici