Şuviţe din părul lui "Che", vândute pentru 119.000 de dolari

Câteva şuviţe din părul lui "Che" Guevara, scoase la licitaţie de un fost agent al serviciilor secrete americane (CIA) care a participat la capturarea şi execuţia revoluţionarului argentinian, au fost vândute pentru suma de 119.000 de dolari, informează BBC.

3 afișări
Imaginea articolului Şuviţe din părul lui "Che", vândute pentru 119.000 de dolari

Şuviţe din părul lui "Che", vândute pentru 119.000 de dolari

Licitaţia organizată de Heritage Auction Galleries din Dallas a stârnit numeroase proteste în lume, mai ales ale văduvei lui "Che", Aleida March, în vârstă de 71 de ani, care şi-a exprimat indignarea.

Nu este prima licitaţie de acest gen pentru Heritage Auction Galleries, care a mai scos la vânzare şuviţe din părul lui Abraham Lincoln, al lui Elvis Presley şi al lui Marilyn Monroe.

Şuviţele au fost cumpărate de proprietarul unei librării, care a declarat că le va expune în magazinul său.

La aceeaşi licitaţie au mai fost scoase la vânzare o serie de amprente ale lui Che Guevara. Mâinile cadavrului au fost secţionate după execuţia lui "Che" Guevara şi nu se ştie dacă amprentele au fost luate înainte sau după amputarea membrelor.

Setul de "trofee" a fost scos la licitaţie de Gustavo Villoldo, fost agent CIA de origine cubaneză, care continuă să-l considere pe "Che" drept "un criminal şi un bandit care a meritat să fie ucis". Villoldo a spus că a tăiat şuviţele de păr şi a realizat fotografiile pentru a demonstra superiorilor că şi-a îndeplinit sarcina.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici