Swallow the Sun deschide Artmania Festival - VIDEO

Trupa finlandeză Swallow the Sun va concerta, pe 13 august, alături de trupele Kamelot (SUA) şi The Sisters of Mercy (Marea Britanie), în deschiderea Artmania Festival, care se desfăşoară la Sibiu, în perioada 13 - 15 august, informează un comunicat

22 afișări
Imaginea articolului Swallow the Sun deschide Artmania Festival - VIDEO

Swallow the Sun deschide Artmania Festival

Trupa finlandeză Swallow the Sun a debutat la începutul anului 2000. Înainte de 2000, Juha Raivio şi Pasi Pasanen, membrii fondatori, au cântat împreună în Plutonium Orange. Muzica celor de la Swallow the Sun este complexă: romantici, trişti sau agresivi, finlandezii nu pot trece neobservaţi în scena doom. Ajunşi la cel de-al patrulea album de studio, ei continuă să-şi rafineze stilul şi să experimenteze cu sonorităţi dintre cele mai diverse.

Prima înregistrare a trupei, "Out of this Gloomy Light" (demo), a apărut în ianuarie 2003 şi a devenit un material de colecţie. Spre sfârşitul lui 2003, Swallow the Sun au lansat albumul de debut "The Morning Never Came". În februarie 2005 a apărut cel de-al doilea material discografic al formaţiei, "Ghosts of loss".

Albumul "Hope" din 2007 a marcat momentul în care Swallow the Sun au fost preluaţi de Spinefarm Records, celebra casă de discuri care produce albumele unor formaţii precum Amorphis, Ensiferum, Eternal Tears of Sorrow, The Kovenant şi Nightwish.

În 2008 apare EP-ul "Plague of Butterflies". Tot în 2008, Swallow the Sun a susţinut un turneu în Marea Britanie ca supporting act pentru Apocalyptica. De asemenea, în iunie 2009 Swallow The Sun au înregistrat noul lor album intitulat "New Moon".

Ediţia din acest an a festivalului Artmania prezintă şase concerte importante în Piaţa Mare a Sibiului, dar şi evenimente alternative în weekendul 13 - 15 august. Printre trupele care vor mai concerta se numără The Sisters of Mercy (Marea Britanie), Kamelot (SUA), Dark Tranquillity (Suedia) sau Serj Tankian.

Biletele şi abonamentele sunt disponibile în reţeaua magazinelor Germanos, Cărtureşti, Diverta, Vodafone, Humanitas şi online, pe www.eventim.ro şi www.myticket.ro, adăugând la preţurile prezentate mai jos comisionul de ticketing în valoare de 6%. În perioada 1 - 31 mai, biletele pentru o zi costă 80 de lei, iar abonamentele 140 de lei. Între 1 iunie şi 12 august, biletele vor costa 90 de lei, iar abonamentele 160 de lei, iar în perioada festivalului biletele - 110 lei şi abonamentele - 180 de lei.

Festivalul Artmania este co-finanţat de Consiliul Local Sibiu prin Primăria şi Casa de Cultură a Municipiului Sibiu şi de Consiliul Judeţean Sibiu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici