Tablou de Monet, vândut pentru 12,46 milioane de euro

Tabloul "Dans la Prairie", o pictură în ulei a celebrului Claude Monet, a fost vândut pentru suma de 12,46 milioane de euro la o licitaţie organizată de casa Christie's la Londra, fără să atingă, însă, preţul de vânzare estimat de specialişti la 16,69 milioane de euro, informează bbc.co.uk.

216 afișări
Imaginea articolului Tablou de Monet, vândut pentru 12,46 milioane de euro

Tablou de Monet, vândut pentru 12,46 milioane de euro

Tabloul "Dans La Prairie" a fost pictat în 1876 şi expus în public pentru prima dată la Paris, în 1877. Lucrarea o reprezintă pe soţia artistului, Camille, într-un câmp de flori din regiunea Argenteuil, din nordul Parisului, o locaţie folosită ca sursă de inspiraţie de mulţi artişti reprezentativi pentru curentul impresionist, precum Edouard Manet şi Auguste Renoir.

Un alt tablou al pictorului francez, "La Promenade d'Argenteuil", evaluat la preţul de 5 milioane de lire sterline (aproximativ 5,56 milioane de euro), nu şi-a găsit cumpărător.

Nici tablourile de Renoir şi de Matisse nu au reuşit să atingă preţurile estimate în cadrul acestei licitaţii din sectorul de artă impresionistă şi artă modernă.

Picturile "Les Dindons" şi "Pont Aven", de Paul Gauguin, abia au trecut cu puţin de 2,22 milioane de euro.

Câteva opere licitate au reuşit, totuşi, să depăşească preţurile estimate. Printre acestea se numără portretul lui Modigliani "Les deux filles", care a fost vândut pentru suma de 6,5 milioane de lire (aproximativ 7,23 milioane de euro), cu peste un milion de lire sterline (1,11 milioane de euro) peste preţul anticipat. Acest tablou a participat pentru prima oară la o licitaţie.

Sculptura "Reclining Mother and Child", a artistului Henry Moore, a depăşit şi ea preţul de vânzare estimat, fiind adjudecată pentru 2 milioane de lire sterline (2,22 milioane de euro).

Această licitaţie organizată de casa Christie's este considerată drept o testare a pieţei în condiţii de recesiune economică. În noiembrie 2008, mai multe licitaţii de artă care au avut loc în New York au provocat multă îngrijorare, deoarece foarte multe opere aparţinând unor artişti celebri nu au reuşit să fie vândute.

Tabloul "Le Bassin Aux Nympheas", al lui Monet, a fost vândut, în iunie 2008, cu 40 de milioane de lire sterline (aproximativ 44,52 milioane de euro).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici