Tablouri pictate de Bob Dylan, expuse la Halcyon Gallery din Londra

O expoziţie ce va cuprinde 100 de tablouri pictate de Bob Dylan va fi vernisată pe 13 februarie, la Halcyon Gallery din Londra, informează nme.com.

98 afișări
Imaginea articolului Tablouri pictate de Bob Dylan, expuse la Halcyon Gallery din Londra

Tablouri pictate de Bob Dylan, expuse la Halcyon Gallery din Londra (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Începând din 13 februarie, această galerie de artă va expune lucrări ale muzicianului american aparţinând seriei "Drawn Blank", realizată de artist în anii 1990.

"Eu desenez acele lucruri care mă interesează, iar apoi le pictez", a declarat Bob Dylan. "Nu încerc să generez comentarii sociale şi nici să îndeplinesc viziunea artistică a vreunei persoane. Eu găsesc peste tot subiecte care-mi plac. Cred că, într-un fel, această pasiune se datorează universului muzicii folk în care am crescut", a explicat muzicianul american.

Expoziţia va conţine 100 de tablouri pictate de Dylan şi va prezenta în premieră mondială 30 de picturi acrilice, în format mare.

Dylan a desenat coperta albumului său din 1970, intitulat "Self Portrait". Picturile lui au fost prezentate şi în cărţile pe care le-a lansat - "Writings and Drawings" şi "Lyrics 1962-1985".

Bob Dylan a expus primele tablouri în 2007, la Muzeul Kunstsammlungen din orăşelul german Chemnitz. În 2008, o galerie de artă din Londra a găzduit o expoziţie cu tablourile muzicianului american.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici