Video Take That, Mika şi Leona Lewis conduc în topul nominalizărilor la Brit Awards 2008

Trupa Take That, ai cărei membri s-au reunit în 2006 şi au terminat recent un turneu european aclamat de fani şi critici, libanezul Mika şi Leona Lewis au obţinut câte patru nominalizări la Brit Awards, premii care vor fi decernate pe 20 februarie, la Londra.

26 afișări

Producătorul şi cântăreţul Mark Ronson, cântăreaţa Kate Nash şi trupele rock Arctic Monkeys şi Kaiser Chiefs au obţinut fiecare câte trei nominalizări.

Trupa Take That a obţinut o nominalizare la premiul pentru cel mai bun grup britanic, alături de Arctic Monkeys, Kaiser Chiefs, Editors şi Girls Aloud.

Take That mai concurează cu Arctic Monkeys şi Kaiser Chiefs, dar şi cu Klaxons şi Muse la categoria "cea mai bună interpretare britanică live".

Colecţia de cântece cu care trupa Take That s-a reîntors pe piaţa muzicală, "Beautiful World", lansată în decembrie 2006, a fost nominalizat la categoria "cel mai bun album britanic", în timp ce "Shine" a fost nominalizat la categoria "cel mai bun single".

Mika, artist care, în urmă cu 12 luni, se situa pe primul loc în topul BBC Sound of 2007 al celor mai promiţători artişti, a fost nominalizat la premiile pentru cel mai bun cântăreţ britanic, cel mai bun single, "Grace Kelly", cel mai bun debut şi cel mai bun album, "Life In Cartoon Motion".

Câştigătoarea concursului X Factor, Leona Lewis, a fost nominalizată la categoriile "cel mai bun album", "cea mai bună artistă britanică", "cel mai bun debut" şi cel mai bun single, "Bleeding Love".

Printre ceilalţi artişti nominalizaţi se numără cântăreaţa şi compozitoarea Natasha Khan - "cea mai bună cântăreaţă britanică" şi "cel mai bun debut".

Khan şi Lewis concurează cu Kate Nash, PJ Harvey şi KT Tunstall pentru premiul pentru cea mai bună cântăreaţă britanică.

La categoria "cel mai bun cântăreţ britanic" au mai fost nominalizaţi Richard Hawley, Jamie T, Newton Faulkner şi Mark Ronson.

La categoriile internaţionale, Kylie Minogue, Foo Fighters, Arcade Fire şi trupa reunită Eagles au primit fiecare câte două nominalizări.

Adele, câştigătoarea topului BBC Sound of 2008, va primi premiul Brit din partea criticilor.

Cântăreţul britanic Paul McCartney, fost membru al trupei Beatles, va fi recompensat cu premiul Outstanding Contribution to Music, în semn de recunoaştere a contribuţiei sale la dezvoltarea muzicii pop-rock. Sir Paul McCartney calcă astfel pe urmele unor mari artişti precum Oasis, Paul Weller, sir Bob Geldof, John Lennon, colegul său din trupa Beatles, şi Sting, care au fost recompensaţi cu prestigiosul premiu, votat de reprezentanţi ai industriei muzicale.

Nominalizările au fost anunţate luni seara la Roundhouse, Camden, nordul Londrei.

Anul acesta, ceremonia va avea loc pe 20 februarie, la Earls Court din Londra.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici