Tânăra care dansează în fiecare an Hora Unirii la Iaşi lângă Băsescu, membră a unui ansamblu folcloric

Tânăra care s-a prins în Hora Unirii de la Iaşi, în ultimii patru ani, alături de preşedintele Traian Băsescu, este membră a ansamblului folcloric "Busuioc Moldovenesc" care aparţine sindicatului regiei locale de transport şi a spus că nu ştie dacă va mai participa la horă anul viitor.

266 afișări
Imaginea articolului Tânăra care dansează în fiecare an Hora Unirii la Iaşi lângă Băsescu, membră a unui ansamblu folcloric

Tânăra care dansează în fiecare an Hora Unirii la Iaşi lângă Băsescu, membră a unui ansamblu folcloric (Imagine: Liviu Chirica/Mediafax Foto)

Liderul sindical din cadrul regiei de transport Vasile Sandu a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că Maricica Aştefanei, tânăra care s-a prins în ultimii patru ani în Hora Unirii alături de şeful statului, a participat, luni, împreună cu ansamblul folcloric "Busuioc Moldovenesc" la manifestările oficiale din Piaţa Unirii din municipiul Iaşi.

"Ansamblul nostru este în fiecare an prezent în Piaţa Unirii, la spectacolul de muzică populară care are loc înainte şi după momentele cu caracter oficial. Pentru mulţi e curios că de fiecare dată Maricica Aştefanei ajunge să danseze lângă preşedinte, dar nu e nimic regizat. Fata este mai îndrăzneaţă, arată şi bine, chiar eu am îndemnat-o să se ducă să se prindă în horă cu preşedintele", a spus Vasile Sandu.

El a afirmat că ansamblul folcloric al sindicatului cuprinde opt tinere.

"Am văzut că se fac tot felul de speculaţii. Este o tânără ambiţioasă, din localitatea Tomeşti de lângă Iaşi şi lucrează într-un supermarket din oraş. Eu vă spun sincer că nu îl agreez pe preşedintele Traian Băsescu, fiind şi membru PSD, dar nu văd de ce să se spună despre ea că ar fi securistă. E o prostie. Chiar m-am bucurat pentru ea că s-a prins în horă", a afirmat Vasile Sandu.

La rândul său, Maricica Aştefanei a declarat pentru corespondentul MEDIAFAX că nu vrea să facă nicio declaraţie pe tema prezenţei sale lângă preşedintele Traian Băsescu, motivând că imaginea sa a fost pătată prin speculaţiile de presă.

"Văd că unii fac speculaţii. Pot specula cât vor, eu nu vreau să fac nicio declaraţie, pentru că oricum se interpretează. Cine mă cunoaşte ştie ce fel de om sunt. Nu ştiu dacă la anul voi mai participa la Hora Unirii", a spus Maricica Aştefanei.

Preşedintele Traian Băsescu a participat, luni dimineaţă, la manifestările de la Iaşi prilejuite de Ziua Unirii Principatelor.

Şeful statului a fost huiduit puternic şi fluierat de mulţime încă de când şi-a făcut apariţia în Piaţa Unirii din Iaşi, atât în momentul în care i-a fost prezentat onorul şi a fost intonat imnul de stat, cât şi pe parcursul discursului pe care l-a ţinut în faţa celor peste o mie de persoane.

Şeful statului s-a prins pentru scurt timp în Hora Unirii, iar alături de el s-a aflat, ca de fiecare dată în ultimii patru ani, Maricica Aştefanei.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici