Ţara care va construi primul tunel pentru croaziere. Lucrările vor dura aproape 4 ani

  • Norvegia va construi primul tunel pentru vasele de croazieră în Marea Stadhavet.
  • Va costa 330 de milioane de dolari şi va fi construit în 4 ani.
  • Tunelul va străpunge munţii Stadhavet pe o distanţă de 1.7 kilometri.
7172 afișări
Imaginea articolului Ţara care va construi primul tunel pentru croaziere. Lucrările vor dura aproape 4 ani

Sursa foto: Youtube

Primul tunel modern a fost construit de om în 1843. Au trecut aproape două secole şi o altă performanţă va fi bifată în curând: primul tunel pentru vase de croazieră.

În Norvegia va fi construit tunelul sub muntele Stadhavet. Va avea o lungime de 1.7 kilometri şi o lăţime de 36 de metri. Suficient pentru navele de croazieră.
 
Construcţia este necesară. Vasele care trec prin zonă sunt adesea lovite de condiţii meteo nefavorabile şi de fluxul apei. Tunelul va rezolva această problemă, deşi părea la un moment dat imposibil să devină realitate.
 
Institutul pentru cercetare economică şi administraţie financiară a publicat un raport despre planurile unui proiect despre care susţinea că e imposibil de a fi executat din cauza potenţialelor costuri ale unui mega-proiect de acest tip. În plus, nicio altă ţară nu a construit un tunel pentru vase de acest tip.
 
Proiectul a primit însă undă verde şi va costa 330 de milioane de dolari. Va dura între 3 şi 4 ani până să fie finalizat, iar construcţia va fi demarată în 2022.
 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici