Tarantino, dat în judecată pentru că ar fi furat ideea care a stat la baza filmului "Kill Bill"

Quentin Tarantino a fost dat în judecată de un bărbat care susţine că el ar fi avut primul ideea care a stat la baza filmului-cult "Kill Bill", al regizorului american, cerând despăgubiri de peste 1 milion de dolari, informează tmz.com.

28 afișări
Imaginea articolului Tarantino, dat în judecată pentru că ar fi furat ideea care a stat la baza filmului "Kill Bill"

Tarantino, dat în judecată pentru că ar fi furat ideea care a stat la baza filmului "Kill Bill"

În dosarul depus, marţi, reclamantul Dannez Hunter pretinde că ar fi trimis, în 1999, un scenariu casei de producţie Miramax. Scenariul spunea povestea unui personaj numit Ren. Acesta mai scris, în dosar, că Miramax, producătorul Harvey Weinstein şi Quentin Tarantino i-ar fi furat ideea, inclusiv personajul central, numit Ren.

Acelaşi reclamant, un bărbat de culoare, mai spune că şi-a depus candidatura pentru o slujbă la Miramax, dar nu a mai fost sunat înapoi, menţionând că nu a fost plătit pentru ideea care a stat la baza filmului "Kill Bill" pentru că nu este "alb sau evreu".

Kill Bill

Deşi este acuzat de critici că trivializează şi estetizează violenţa, Quentin Tarantino este câştigătorul unui premiu Oscar şi al unui Palme d'Or, distincţii obţinute pentru filmul "Pulp Fiction" (1994). Remarcat încă de la debutul său regizoral, cu "Reservoir Dogs" (1992), Tarantino şi-a surprins de fiecare dată publicul graţie unor pelicule precum "Jackie Brown" (1994), "Kill Bill Vol. 1" (2003) şi "Kill Bill Vol. 2" (2004). Cel mai recent lungmetraj al său este "Ticăloşi fără glorie", cu Brad Pitt în rolul principal, lansat la Festivalul de la Cannes 2009, devenit între timp şi un succes de box office.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici