Târg de Sfântul Nicolae, la Muzeul Ţăranului din Bucureşti

Cei mai pricepuţi şi faimoşi meşteri din ţară - olari, fierari, cioplitori, lingurari, cojocari, cofetari, ţesătoare, cusătorese, împletitoare, pielari, rudari, iconari - meşteresc, vând şi se tocmesc, în weekend, la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Ţăranului Român din Bucureşti.

306 afișări
Imaginea articolului Târg de Sfântul Nicolae, la Muzeul Ţăranului din Bucureşti

Târg de Sfântul Nicolae, la Muzeul Ţăranului din Bucureşti (Imagine: Luiza Puiu/Arhiva Mediafax Foto)

Potrivit unui comunicat remis MEDIAFAX, de vineri până duminică, de la 10.00 la 18.00, meşterii sunt pregătiţi cu ii, podoabe, opinci, cergi, scoarţe, coşuri de nuiele, căuce, străchini, oale de sarmale, jucării, icoane, pristolnice, blide, marame, ibrice, mobilier pictat, carafe şi chimire.

De asemenea, bucureştenii pot cumpăra curele, genţi, alambicuri, blidare, copăiţe, sărăriţe, furci, piperniţe, găvane, lingurare, cavale, păretare, lăicere, ştergare, lăzi de zestre, catrinţe, cămăşi, fote, cahle, clopoţei, zurgălăi şi sorcove.

Nici produsele alimentare nu lipsesc de la Târgul de Sfântul Nicolae de la Muzeul Naţional al Ţăranului Român din Capitală: turtă dulce, cozonaci, miere, plăcinte, cofeturi, kürtős kalács, ţuică şi vin.

Totodată, vineri, de la ora 10.30, copiii se vor putea bucura de spectacolul "Puck" susţinut de Asociaţia pentru Teatru şi Carte (PETEC), la Studioul Horia Bernea. "Puck" este o poveste plină de umor cu spiriduşi, zâne mirifice şi poznaşe, poţiuni magice şi transformări spectaculoase. Regia spectacolului este semantă de Cosmin Şofron, iar scenariul şi distribuţia sunt semnate de Andreea Sandu/ Sânziana Tarţa şi Smaranda Găbudeanu.

De asemenea, sâmbătă, de la ora 12.00, are loc spectacolul "Poveste din Nord". Povestea Omuleţului de turtă dulce se naşte în mâinile doamnei Crăciun, care frământă aluatul pentru prăjitura preferată a Moşului. Regia îi aparţine Anei Crăciun, iar din distribuţie fac parte Ana Cucută, Romina Boldaşu, Gabriel Vodnar şi Smaranda Găbudeanu.

Preţul biletului de intrare la spectacole este de 12 lei, iar preţul biletului de intrare la târg este de 8 lei (întreg) şi 4 lei (elevi, studenţi, pensionari).

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici