Video Târgul de Crăciun de la Sibiu s-a deschis oficial: peste zece mii de oameni, în Piaţa Mare / O proiecţie grandioasă transformă centrul oraşului într-o veritabilă pădure de brazi, acoperită de ninsoare | GALERIE FOTO, VIDEO

Peste 10.000 de oameni au fost, vineri seara, în Piaţa Mare din Sibiu, unde s-a deschis ediţia din acest an a Târgului de Crăciun. Toate clădirile au în prim plan o proiecţie grandioasă ce transformă centrul oraşului într-o veritabilă pădure de brazi acoperită de ninsoare.

4891 afișări

Ediţia din acest an a Târgului de Crăciun aduce în centrul Sibiului o proiecţie specială, realizată pe toate clădirile din Piaţa Mare, care creează o pădure de brazi cu ninsoare.

"Am început să creştem pădurea de brazi pe clădirile din Piaţa Mare anul trecut. Din 2016 am început să proiectăm o pădure în care ninge, pentru că la Sibiu nu prea mai ninge de câţiva ani în această perioadă. Şi atunci, ne-am gândit noi să creăm o astfel de atmosferă. Anul acesta pădurea este mai mare", a declarat, corespondentului Mediafax, Andrei Drăgan, organizatorul Târgului de Crăciun de la Sibiu.

În cadrul Târgului de Crăciun, au fost amplasate peste 100 de căsuţe ale expozanţilor din ţară şi străinătate, de la care sibienii şi turiştii pot cumpăra tot ce au nevoie pentru a oferi cadouri de Crăciun: de la globuri personalizate, realizate după model unicat, la ciocolată în formă de unelte folosite de meşteşugari.

”Este primul an în care avem peste 100 de căsuţe în Piaţa Mare. Mult timp am avut circa 80 de căsuţe, dar ne-am propus în acest an să trecem în mod simbolic de 100. Sărbătorim şi zece ani de la Programul Sibiu - Capitală Culturală Europeană şi ni s-a potrivit această aniversare. Avem pentru prima dată un expozant din vestul Europei, şi anume din Germania, cu o căsuţă care vinde unelte şi diverse obiecte din ciocolată. Nici nu par că ar fi din ciocolată, ar părea că ar fi din ceramică, lemn sau metal”, a spus Drăgan.

Târgul de Crăciun din Sibiu este un proiect cultural organizat de Asociaţia Events for Tourism, iniţiat în anul 2007 de Biroul Ataşatului Social al Ambasadei Austriei în România, dr. h. c. Barbara Schöfnagel, în parteneriat cu municipalitatea.

Evenimentul a ajuns cunoscut în ţară şi străinătate pentru amploarea, atmsofera şi tradiţia creată, iar mulţi spun că este comparabil cu Târgul de Crăciun de la Viena.

A

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici