Britanicii pun presiune pe Facebook şi Twitter cu privire la ingerinţele Rusiei

Academicieni şi parlamentari britanici pun presiune pe oficialii companiei Facebook şi Twitter pentru a transmite cunoştinţele lor cu privire la ingerinţele Rusiei în timpul politica internă a Marii Britanii, informează cotidianul The Guardian.

304 afișări
Imaginea articolului Britanicii pun presiune pe Facebook şi Twitter cu privire la ingerinţele Rusiei

Britanicii pun presiune pe Facebook şi Twitter cu privire la ingerinţele Rusiei

"Facebook a păstrat tăcerea în legătură cu asta", a declarat liberal-democrat pro-Brexit, Tom Brake. El a adăugat că toate companiile mari de social media ar trebui audiate în faţa membrilor Parlamentului "pentru a explica ce fel de cercetări au făcut în cazul unei posibile manipulări ruse asupra site-urilor pe care le conduc".

Mai devreme în această săptămână, Damian Collins, un membru laburist al Parlamentului, a cerut companiei Twitter să elibereze exemple de postări legate de politica britanică, similare cu lista de cele 2.752 de conturi pe care Twitter a oferit-o Congresului SUA şi care erau suspectate că aparţineau utilizatorilor ruşi.

În acest context, un cercetător de la Universitatea Oxford, Yin Yin Lu, a susţinut că cel mai probabil utilizatorii ruşi nu s-au rezumat la Twitter şi ar fi putut avea mai multă influenţă pe Facebook.

"Sunt convinsă că reţeaua este activă şi pe Facebook. Cu siguranţă, dacă faci un cont fals pe o reţea de socializare online, vei face şi pe alta. Doar Facebook poate să răspundă la întrebarea asta. Nu există cercetărori care să aibă acces la baza de date Facebook. Practic trebuie întrebat chiar Mark Zuckerberg", a declarat Yin Yin Lu.

Tom Brake a cerut ca oficialii Facebook şi Twitter să se prezinte în faţa Parlamentului şi să dea detalii pe care cercetătorii nu le pot da. "Ignorarea unor astfel de practici nu este suficient de bună. Acesta este cel mai important vot al ţării din ultimele generaţii, care a divizat populaţia, trebuie să ştim urgent dacă a fost compromis", a declarat acesta.

 

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici