TÂRGURILE DE CRĂCIUN - de la jucării şi turtă dulce la haine de designer şi decoraţiuni

Târgurile de cadouri pentru sărbătorile de iarnă, în Bucureşti, îşi aşteaptă vizitatorii şi cumpărătorii până în Ajunul Crăciunului, cu lucruri diverse, de la tradiţionalele podoabe pentru brad şi delicatese culinare, până la creaţii de designeri şi decoraţiuni interioare. Pentru cei cărora nu le place să lase lucrurile pe ultima sută de metri, nici măcar cumpărăturile pentru Crăciun, deşi se spune că şi în asta constă farmecul sărbătorii, organizatorii de târguri de profil şi-au adaptat programul.

1332 afișări
Imaginea articolului TÂRGURILE DE CRĂCIUN - de la jucării şi turtă dulce la haine de designer şi decoraţiuni

TÂRGURILE DE CRĂCIUN - de la jucării şi turtă dulce la haine de designer şi decoraţiuni (Imagine: Marius Coman/ Mediafax Foto)

Astfel, la Sala Dalles, loc intrat în tradiţia târgurilor de sărbători, oferta de cadouri a început să fie prezentată încă de pe 23 noiembrie, când cumpărătorii au fost îmbiaţi să aleagă darul potrivit de Moş Nicolae. Dar, pentru că decembrie se numeşte şi "luna cadourilor", iar Crăciunul este punctul ei culminant, vizitatorii târgului sunt aşteptaţi zilnic la Sala Dalles, până pe 23 ale lunii, între orele 10.00 şi 20.00, cu o ofertă variată de daruri. Aici vor găsi ciocolată, trufe, praline, figurine din marţipan, pantofi şi linguriţe din ciocolată, pălării de fetru, mănuşi din piele, fuste cu imprimeuri maramureşene, tricouri cu mesaje hazlii şi ceaiuri.

Tot de la final de noiembrie şi până pe 23 decembrie, în două mall-uri din Capitală - Vitan şi Plaza România - se desfăşoară târgul "Desaga lui Moş Crăciun". Ajuns la cea de-a treia ediţie, târgul oferă atât cadourile specifice sărbătorilor de iarnă, cât şi cadouri didactice - cărţi, DVD-uri cu muzică şi filme, albume de fotografie, gravuri, jocuri, jucării -, precum şi cadourile generale cu specific - cosmetice, obiecte realizate de artişti populari şi artişti plastici, bijuterii, accesorii vestimentare, obiecte şi vestimentaţie vintage, brazi, decoraţiuni specifice de exterior, flori şi delicatese culinare.

Aşa cum o dezvăluie şi numele, Bucharest Christmas Market este târgul cadourilor de sărbători destinat tuturor bucureştenilor. Organizatorii au amplasat în Piaţa Universităţii 65 de căsuţe colorate şi decorate de sărbătoare, care oferă vizitatorilor obiecte tradiţionale, jucării din lemn şi instrumente muzicale pentru copii, dar şi decoraţiuni de Crăciun şi bunătăţi dulci pentru masa de sărbători. Târgul este deschis până pe 3 ianuarie.

Început după Sfântul Nicolae, târgul Home Hand Made Expo, de la Mall Grand Arena, se va încheia în seara de ajun, fiind dedicat exclusiv cadourilor de Crăciun realizate manual.

Ajuns la cea de-a patra ediţie, Târgul Cadourilor de Designer Marche de Noel, care va avea loc pe sâmbătă şi duminică la The Ark, reuneşte şi anul acesta o selecţie eclectică de designeri şi artişti. De la bijuterii semnate de Carla Szabo şi porţelanuri fine pictate manual de Ana Wagner, târgul de pe strada Uranus îşi propune să satisfacă toate gusturile în materie de cadouri de sărbători. Tot în cadrul târgului va avea loc Preview & Prototype Sales - o incursiune în colecţia din 2013 a brandului Patzaikin şi o întâlnire cu Olah Gyarfas, designerul principal al mărcii. Participanţii vor putea, de asemenea, asista la ateliere interactive de pictură pe porţelan susţinute de Villeroy&Boch. Biletul de intrare costă 10 lei.

De sâmbătă şi până în prag de Ajun, pe 23 decembrie, va fi deschisă şi prima ediţie a târgului de cadouri de Crăciun de la parterul Bibliotecii Naţionale din Capitală. Aici, cumpărătorii vor găsi în primul rând o bogată ofertă de carte - 20.000 de volume -, dar şi sute de alte cadouri inspirate. Şi-au anunţat prezenţa 40 de expozanţi, care vor fi pregătiţi să creeze atmosfera de sărbătoare cu ceai, cafea, accesorii, muzică, ornamente şi felicitări pictate manual, dulciuri şi multe altele.

Pentru cei care doresc să ofere un cadou cu adevărat original sau care vor să joace rolul lui Moş Crăciun pentru ei înşişi, pe strada Pitar Moş din centrul Capitalei, va fi deschis, pe 22 şi 23 decembrie, târgul "Made in RO - Design românesc de dat". Designeri cunoscuţi sau dornici de afirmare, toţi români, îşi vor expune creaţiile pentru a fi cumpărate şi oferite cadou. Printre numele care semnează târgul amplasat în spaţiul cunoscut drept La Copac se numără: Ciprian Vrabie, Anca Fetcu, .care?Cutare, Raluca Arnăutu, Lightsquare, Cai verzi pe pereţi, 11am architects, Atelierul de Print, Bowtique, Atelier 44, Alexe Popescu, Cuzina, Alin Teglaş şi Una ca Luna.

Însă târgului cu obiecte de designer îi face concurenţă expoziţia "Crăciunul verde" de la Hanul lui Manuc, destinată sănătaţii şi frumuseţii. Târgul se va desfăşura pe 22 şi 23 decembrie, între orele 10.00 şi 22.00, iar vizitatorii, care vor fi întâmpinaţi cu ciocolată caldă şi vin fiert, vor găsi produse naturiste şi suplimente nutritive, cosmetice, produse de îngrijire personală, îmbrăcăminte, cărţi, accesorii, decoraţiuni de Crăciun şi bijuterii. În plus, la târg vor avea loc şi reprezentaţii de salsa şi tango, iar doamnele se vor putea bucura de machiaje profesionale şi prezentări de modă.

La Muzeul Naţional de Geologie, oferta de cadouri de Crăciun este formată din pietre preţioase sau semipreţioase şi cristale, în montură de aur sau argint, dar şi sub formă de eşantioane. Expoziţia cu vânzare poate fi vizitată până duminică, în intervalul orar 10.00 - 18.00.

Sâmbătă şi duminică are loc, la Iconic Food Wine & Design, un târg al cadourilor fine, unde vizitatorii vor găsi tradiţionalele surprize dulci, dar şi produse gourmet, vinuri noi, accesorii, decoraţiuni de Crăciun, obiecte de design semnate de creatori celebri şi multe idei de cadouri speciale. În cadrul salonului de cadouri, seara de sâmbătă, va fi una specială, cu degustări de vinuri, muzică şi o atmosferă de sărbătoare. Tineri muzicieni bursieri ai Fundaţiei Principesa Margareta a României vor interpreta la pian, vioară şi voce o serie de piese de muzică clasică dedicate Crăciunului.

Accesul la târgurile din Capitală este gratuit, cu excepţia Marche de Noel de la The Ark - intrarea costă 10 lei - şi a târgului de la Muzeul Naţional de Geologie, unde preţul unui bilet este de 8 lei pentru adulţi şi 4 lei pentru pensionari şi copii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici