Tarkan va reprezenta Turcia la Eurovision 2010

TRT (Turkish Radio Televison) a fost de acord ca Tarkan să reprezinte Turcia la ediţia următoare a Concursului Internaţional de Interpretare Eurovision de anul viitor, care va avea loc în mai 2010, la Oslo, informează cotidianul local Sabah.

412 afișări
Imaginea articolului Tarkan va reprezenta Turcia la Eurovision 2010

Tarkan va reprezenta Turcia la Eurovision 2010

Tarkan va reprezenta Turcia la Eurovision 2010

La ediţia de anul acesta, cântăreaţa Hadise a fost cea care a reprezentant Turcia la Eurovision, ea clasându-se pe locul al patrulea, cu piesa "Dum Tek Tek". Anul viitor, această misiune îi va reveni cântăreţului Tarkan.

Pe lângă faptul că va reprezenta Turcia la Eurovision 2010, care va avea loc la Oslo (Norvegia), în luna mai, Tarkan a încheiat şi un contract cu TRT pentru a prezenta o nouă emisiune muzicală, pe care postul public de televiziune urmează să o introducă în grila de programe.

Alegerea lui Tarkan în cursa pentru Eurovision nu reprezintă o surpriză pentru reprezentanţii industriei muzicale. "Dacă Turcia îl trimite, în 2010, pe Tarkan în concurs în Norvegia, voi fi foarte încântat", a declarat, anul trecut, Svante Stockselius, preşedintele European Broadcast Union (EBU).

În 2006, Tarkan a susţinut un concert la Bucureşti, în cadrul turneului internaţional de promovare a albumului "Come Closer", primul său material în limba engleză.

Tarkan va reprezenta Turcia la Eurovision 2010

Remarcat încă din 1994, când şi-a lansat al doilea album - "Aacayipsin", vândut în două milioane de exemplare, Tarkan şi-a câştigat în timp titlul de artist internaţional.

Cântăreţul a reuşit să ajungă cunoscut în întreaga lume, mai ales după "sărutul" din videoclipul "Simarik", unul dintre cele mai apreciate single-uri ale sale. Cântăreţul în vârstă de 36 de ani, ce poartă numele unui personaj dintr-un serial de comedie turcesc difuzat în anii '60, şi-a asigurat popularitatea în 2003 cu albumul "Dudu".

În 2002, Tarkan a fost imaginea echipei naţionale de fotbal a Turciei, pentru care a şi înregistrat imnul "Bir Oluruz Yolunda (United For You)".

La sfârşitul anului 2007 a urmat albumul "Metamorfoz".

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici