Tehnologia aplicată în apicultură. Dispozitivele ajută tot mai mult crescătorii de albine

  • Hive Controller este un device care ajută să extragă mierea de pe o ramă într-un minut
  • Device-ul creat de compania Daesung costă 3.000 de dolari
  • Bogdan Iordache, fost IT-ist şi în prezent apicultor, nu consideră însă că device-ul este util
285 afișări
Imaginea articolului Tehnologia aplicată în apicultură. Dispozitivele ajută tot mai mult crescătorii de albine

Tehnologia aplicată în apicultură. Dispozitivele ajută tot mai mult crescătorii de albine

De ce să faci tu un lucru când un aparat o poate face mai bine, şi de două ori mai rapid? Asta îţi spun creatorii unui device pentru apicultori.

„E incredibil! Să faci apicultură atât de simplu, sunt destul de convins că poţi să colectezi 100% de pe o ramă”, spune un apicultor în filmul de prezentare a aparatului.

Hive controller este proiectul unei companii din Coreea. Promite să extragă mierea mai rapid decât omul, cel care face 80% din treaba din apicultură în prezent. Device-ul a apărut pe un site de crowdfunding şi şi-a atins obiectivul.

Totuşi, device-ul coreenilor nu l-a impresionat pe Bogdan Iordache. El îţi explică motivul pentru care nu ar da 3.000 de dolari pe un asemenea robot.

„Nu consider că acest echipament este foarte folositor. Pot să apară probleme. Dacă în ramele din cut-ul superior, cele care sunt extrase de acest device, există şi puieţi? În general, apicultorii încearcă să lase ramele cu puiet înăuntru stupului şi nu centrifughează mierea de pe aceste rame”, explică Bogdan Iordache, cofondator Apiary Book.

Bogdan a lucrat în IT înainte să se dedice apiculturii. A lansat o aplicaţie de management apicol şi este convins că tehnologizarea reprezintă viitor. Chiar dacă acest device nu ar fi soluţia pentru moment.

„Se doreşte ca în agricultura şi apicultura modernă lucrurile să fie mai automatizate. Atâta timp cât un apicultor vede care sunt beneficiile imediate ale implementării tehnologiei atunci o va adopta fără niciun fel de problemă”, explică apicultorul român.

 

Pentru cele mai importante ştiri ale zilei, transmise în timp real şi prezentate echidistant, daţi LIKE paginii noastre de Facebook!

Urmărește Mediafax pe Instagram ca să vezi imagini spectaculoase și povești din toată lumea!

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici