Telefoane mobile binecuvântate, maimuţe pe post de paznici şi "scaunele iubirii" - câteva dintre evenimentele insolite din anul 2010

Maimuţele pe post de paznici şi "scaunele iubirii" din autobuzele din Danemarca s-au numărat printre lucrurile insolite din jurul lumii, care au marcat anul 2010.

16 afișări
Imaginea articolului Telefoane mobile binecuvântate, maimuţe pe post de paznici şi "scaunele iubirii" - câteva dintre evenimentele insolite din anul 2010

Telefoane mobile binecuvântate, maimuţe pe post de paznici şi "scaunele iubirii" - câteva dintre evenimentele insolite din anul 2010 (Imagine: Mediafax Foto/AFP)

Autorităţile din Copenhaga au aranjat, în autobuze, spaţii speciale pentru cei care doresc să flirteze, denumite "scaunele iubirii", deoarece "nu se ştie niciodată când te loveşte iubirea". Astfel, cei care simţeau o atracţie specială unul faţă de celălalt, se puteau retrage pe "Kaerlighedssaede" (scaunele iubirii).

Pe de altă parte, în India, la Jocurile Commonwealth-ului, organizatorii au recrutat maimuţe pe post de paznici. Acestea aveau ca scop alungarea celorlate primate, care ar fi putu perturba jocurile. În India, este interzisă uciderea acestor animale.

În Marea Britanie, Biserica a binecuvântat mai multe telefoane mobile. Astfel, aproximativ 80 de persoane au mers la biserica St. Lawrence Jewry, pentru aă-şi binecuvânta celularele. Acest gest copiază o veche tradiţie, potrivit căreia muncitorii mergeau cu instrumentul muncii lor, în prima luni după Crăciun, pentru a fi binecuvântată.

În China, autorităţile au iniţiat o lege a câinelui unic, după legea copilului unic, pentru a face faţă inflaţiei de animale de casă din Shanghai. În prezent, în oraşul chinez, potrivit cifrelor oficiale, sunt 800.000 de câini.

La târgul de lux de la Verona, una dintre cele mai ciudate piese a fost un sicriu cu telefon mobil încorporat, la preţul de 280.000 de euro. Telefonul mobil ar fi folositor, potrivit inventatorilor, în cazul în care omul este îmormântat de viu.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici