Telefoanele mobile cresc riscul de cancer

Radiaţiile radiofrecvenţelor emise de telefoanele mobile cresc riscul de cancer la glandele parotide (salivare), conform rezultatelor unui studiu realizat de cercetătorii israelieni.

3 afișări
Imaginea articolului Telefoanele mobile cresc riscul de cancer

Telefoanele mobile cresc riscul de cancer

Conform rezultatelor, publicate în American Journal of Epidemiology, riscurile de dezvoltare a unei tumori canceroase la nivelul glandelor salivare este cu 50% mai mare în rândul persoanelor care folosesc telefonul mobil peste 22 ore lunar.

De asemenea, riscul este cu atât mai mare dacă utilizatorii folosesc aceeaşi ureche pentru convorbirile telefonice, dacă aceştia nu dispun de un receptor telefonic sau dacă se află în zone rurale.

"Rezultatele arată că există o legătură de tip cauză-efect între telefoanele mobile şi dezvoltarea de tumori ale glandelor parotide (salivare)", conchid cercetătorii.

Studiul a fost realizat pe un eşantion de 460 de bolnavi, dintre care 58 au dezvoltat tumori canceroase, în timp ce 402 au tumori benigne ale glandelor parotide.

Studiul a fost condus de cercetătorul israelian Sigal Sadetzki şi a fost finanţat de Asociaţia internaţională pentru luptă împotriva cancerului, proiect al Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii.

Conținutul website-ului www.mediafax.ro este destinat exclusiv informării și uzului dumneavoastră personal. Este interzisă republicarea conținutului acestui site în lipsa unui acord din partea MEDIAFAX. Pentru a obține acest acord, vă rugăm să ne contactați la adresa vanzari@mediafax.ro.

 

Preluarea fără cost a materialelor de presă (text, foto si/sau video), purtătoare de drepturi de proprietate intelectuală, este aprobată de către www.mediafax.ro doar în limita a 250 de semne. Spaţiile şi URL-ul/hyperlink-ul nu sunt luate în considerare în numerotarea semnelor. Preluarea de informaţii poate fi făcută numai în acord cu termenii agreaţi şi menţionaţi aici